Alta tensió

En Comú Podem Penedès demana la suspensió de la línia de molta alta tensió (MAT) des d’Aragó a Begues

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant la proposta d’instal·lar una línia de molt alta tensió de 180 km que aniria d'Aragó a Barcelona fins a la subestació de Begues i que afectaria al seu pas les comarques de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l’Alt Camp, i el Baix Penedès, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat, es posiciona totalment en contra, exigint una transició energètica que passi pel desplegament de les renovables d’una manera justa i equitativa..

Aquest projecte, impulsat per l’empresa Forestalia, preveu la construcció de cinc parcs d’energies renovables a Aragó que portaran electricitat fins l’àrea metropolitana de Barcelona, creuant municipis i espais d’interès en aquest recorregut. La notícia ha provocat la indignació d’institucions i entitats del territori. Els comuns valoren que una vegada més es converteix en un instrument al servei dels interessos centrals, “aquest cop per irresponsabilitat política davant la lluita climàtica”.

En aquest sentit s’han afegit i promogut les al·legacions presentades per algunes entitats ecologistes del territori presentant a diversos plens municipals del Penedès mocions per a manifestar el rebuig al projecte. Critiquen que des de fa anys que ni els govern de l’Estat, ni de la Generalitat  han fet els deures respecte a  les renovables per a encaminar una veritable transició energètica, justa i equitativa al conjunt del país:” per aquesta raó ens trobem encara depenent de les nuclears, la MAT i de portar energies renovables produïdes fora de Catalunya perquè no han estat capaços de governar responent a l’emergència climàtica”.

Des d’En Comú Podem sempre han defensat una transició energètica alternativa al model previst actualment per complir amb els objectius de la lluita contra el canvi climàtic que pugui garantir una  producció d’energia distribuïda, democratitzada i propera a les àrees de consum, evitant les concentracions de producció en determinats territoris pels impactes i greuges que poden tenir.

Demanen al govern de l’Estat i de la Generalitat un canvi l’estratègia sobre renovables, que estableixi un acord entre tots els territoris i agents afectats i protegeixi les zones d’alt valor paisatgístic, agrícola i forestal, tot donant veu al territori especialment en els grans projectes tant de producció com de distribució;  una Llei de transició energètica  i la creació d’una empresa pública d’energia seguint el model que ha impulsat l’ajuntament de Barcelona que com s’ha demostrat funciona i és aplicable a nivell de país per acabar amb el monopoli a mans de les grans elèctriques. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local