Flash

Mª Pau Munuera, nova coordinadora de Dones ICV Garraf

EL col·lectiu emet un manifest sobre la feminització de les organitzacions locals

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El col·lectiu Dones ICV del Garraf ha fet pública la seva aportació al debat sobre la feminització de les organitzacions locals, que resumeixen en aquests punts:

Horaris, espai , temps i presa de decisions.

·Definició clara de l’ordre del dia de les reunions i seguiment puntual de l’ordre del dia sense interferències.
·Acotació dels horaris: una reunió que dura més de dues hores és inoperant.
·Distribució del temps d’ intervenció: delimitar una part d’ exposició i una d’ intervencions. Les intervencions tindran un límit de temps i es tractarà que intervingui tothom, sense repeticions innecessàries a no ser que s’ hagin d’ aportar arguments nous.
·Si el tema és extraordinari, es convocarà una reunió extraordinària , amb els mateixos requisits respecte al temps, espai i presa de decisions.

·L’ espai i el temps de presa de decisions serà el de la reunió. No es prendran decisions en altres espais o temps ni per altres persones que no siguin les que estan presents a la reunió i a les que correspon fer –ho.

·Els espais s’ organitzaran d’ una manera més comunitària que jerarquitzada, en cercle , de manera que tothom pugui veure tothom.

·El llenguatge que s’ utilitzi en les reunions no sols ha d’ eliminar la terminologia masclista, també ha de ser respectuós amb totes les diferències, els arguments han de fer referència a fets , opinions i , en tot cas comportaments polítics, però no s’ han d’utilitzar allò que en llatí diuen arguments “ad hominem” , ni , és clar, “ad mulierem”.

Participació i mecanismes d’ afavorir –la. Visibilitat.

·Des d’ un punt de vista tècnic s’ afavorirà la participació telemàtica, mitjançant correus informàtics i altres mesures similars entre els membres de l’ organització, això podria disminuir la necessitat de reunions presencials.

·Des del punt de vista organitzatiu cal que l’ organització transversal de Dones ICV a la Direcció d’ ICV, es reflecteixi també a nivell local i comarcal i que les CPL i CPC tinguin , entre els seus integrants, una representant de Dones ICV, a part de la representació territorial.

·L’ organització de Dones ICV haurà de tenir com a objectiu la creació de xarxa, evitant l’ acumulació innecessària de càrrecs i responsabilitats en les mateixes dones, però mantenint la coordinació , paper que li pertocaria a les responsables comarcals, que serien enllaços amb la Direcció. També seria correcte que les representants de Dones ICV al CN es vinculessin amb l’ organització territorial més propera per a ser canals de transmissió d’ informació.

·La informació ha de circular en totes les direccions i totes les actuacions han de ser transparents. És important fer arribar tota la informació disponible: Consell Nacional, Comissions Locals i comarcals , a totes les dones del territori corresponent. Aquesta informació es pot fer arribar fàcilment per correu electrònic.

·S’ utilitzarà el correu electrònic del local territorial per totes les comunicacions de Dones ICV. Els correus aniran adreçats a l’ atenció de la responsable territorial.

·Per qui no disposi de correu electrònic , la informació sempre ha d’ estar disponible al local, per una banda arxivada i per una altra en un lloc visible , per exemple un suro de Dones ICV.

·Les indianes d’ ICV podrien incorporar el logo de Dones ICV. D’ alguna manera aquest logo haurà d’ estar present als locals territorials i a Treball i també el color lila, ja que a Treball el roig i el verd hi són a tot arreu i el lila restà confinat a determinats articles. El que simbolitzen tots tres colors és indestriable i no serà possible si no s’ interpreta i es practica com una unitat.

Contingut dels debats.

·Els temes de “poder” estan molt presents als debats; però cal tractar amb tanta o més freqüència altres temes, els referents al benestar de les persones, tenint en compte les diferències : gènere, edat , opcions sexuals, situació laboral, salut, model familiar...

·Considerem que és especialment necessari que Dones ICV tracti el tema del lesbianisme : aspectes legals de la parella, reproducció assistida, salut i educació sexual, que sovint resten eclipsats dins del marc general de l’ homosexualitat masculina.

·En tots els casos els temes s’ han de traduir en iniciatives concretes vinculades al territori.

Dones als espais de presa de decisions.

·El sistema d’ organització transversal garantiria una major presència de dones als espais de decisió.

·Cal respectar, estrictament, la proporció d’ homes i dones als òrgans de direcció – no més del 70% ni menys del 30% .

·Durant un temps aquesta proporció s’ ha d’ anar igualant i aquestes normes s’ hauran de mantenir per un temps més , fins que estigui garantida la participació paritària.

·Si les dones hem d’ assolir llocs als espais de presa de decisions, cal tenir present que, a algunes localitats, caldrà que hi hagi homes que deixin aquests espais i n’hi haurà que no estaran disposats a fer –ho i dones que no estaran a disposades a pagar un preu extra per aconseguir –ho.

·En aquests temes les directrius i l’ autoritat de la direcció del partit han de ser clares i s’ han d’ adreçar no sols a Dones ICV sinó als responsables territorials, locals i comarcals. Siguin aquests homes o dones .

Han col·laborat en aquesta aportació les següents dones del Garraf.

Paca Almendros Mònica Miquel
Angela Blanch Mª Pau Munuera
Alba Garcia
Mª Xosé González
Anna Màrquez

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local