Imatge de la Mancomunitat . Mancomunitat
Redacció |
Canyelles
21-12-2022 16:26
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La fiscalia del Tribunal de Comptes reclama 31.577 euros a tres càrrecs de la Mancomunitat de Municipis Penedès-Garraf per les dietes l'expresidenta de l’entitat, Rosa Huguet, va cobrar de 2016 a 2019 per assistir a reunions que no estan justificades. Segons informa l'agècia Efe, el judici s'ha celebrat aquest dimarts pels pagaments suposadament indeguts de la Mancomunitat a la seva expresidenta dels que va informat l'Oficina Antifrau de Catalunya a principis de 2020.
El judici ha estat contra l'expresidenta i alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, el tinent d’alcalde de Vilafranca del Penedès i vicepresident de la Mancomunitat, Aureli Ruiz, i també contra un interventor i un secretari general de l’entitat que, segons la Fiscalia, tenien l’obligació de controlar la gestió econòmica i de donar fe pública de les seves activitats. Segons detalla l'agència Efe, l’alcaldessa va cobrar en tres anys un total de 42.833 euros per assistir a la reunions de la presidència de l’ens i per a la Fiscalia només està justificada la seva “efectiva assistència” per un import d’11.400 euros.
Segons l'escrit de al Fiscalia, al juny de 2015 la Mancomunitat va assignar a Huguet una retribució en règim de dedicació parcial del 25% de la seva jornada, de 800 euros en dotze pagues anuals, malgrat la “manifesta incompatibilitat” d’aquest sou amb la dedicació exclusiva que tenia com a alcaldessa a Canyelles. Al febrer de 2016, Huguet va renunciar al règim de dedicació parcial a la presidència de la Mancomunitat per passar al règim ordinari, pel qual només cobraria per la seva assistència a reunions d’òrgans col·legiats de l’entitat.
La Mancomunitat va acceptar el nou règim al febrer de 2016, però segons la Fiscalia, entre octubre de 2015 i juliol de 2016 l’alcaldessa va percebre indegudament 3.640 euros, que Huguet ja ha retornat arran del procés obert en el Tribunal de Comptes.
Però d'altra banda, entre 2016 i 2019 la fiscalia té constància que Huguet va assistir a 138 sessions de la junta de presidència, òrgan que s’havia creat al juliol de 2016 i l’existència del qual no va ser comunicada a l’Oficina Antifrau. Al gener de 2021 es va requerir al secretari de la Mancomunitat que acredités les assistències dels membres de la corporació a la junta de presidència, aquest va certificar que es tractava d’un “òrgan complementari” de les reunions del qual no s’estenia acta, sinó una “petita nota d’assistents i temes tractats”.
D’aquesta forma, les retribucions s’efectuaven sobre la base dels informes que elaborava el coordinador de presidència esmentant els assistents a les reunions i que el secretari certificava posteriorment i remetia a l’àrea de recursos humans perquè s’efectués el pagament, ordenat per Intervenció i Tresoreria.
Segons assenyala l'agència Efe, la fiscalia considera que de les 135 juntes de presidència a les quals se suposa que Huguet va acudir, falten per justificar les reunions per les quals va percebre fins a 31.433 euros.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!