L’Ajuntament de Cubelles adquireix un local per destinar-lo al futur economat. Ajuntament de Cubelles
Redacció |
Cubelles
21-01-2023 12:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Cubelles ha presentat el local que ha adquirit a través d’un procés obert al carrer Joan de la Salle i que es destinarà “al nou economat per millorar l’autonomia de les persones que tenen una dependència alimentària dels Serveis Socials”, tal com ha explicat l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll.
Es tracta que les persones usuàries, a través d’uns vals, puguin escollir de quins aliments de primera necessitat volen que estigui formada la seva alimentació, la qual cosa “creiem que dignifica a les persones que pateixen la necessitat de recórrer a l’ajut alimentari i els ajuda en l’autoestima”, ha conclòs Fonoll.
La regidora de Serveis Socials, Alexandra Corvillo, ha afirmat que a través d’un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona “estem elaborant un projecte per implementar un nou model de gestió de l’ajuda alimentària”. El nou servei s’allunyarà del model assistencial actual que, tot i que gràcies a l’excel·lent treball del voluntariat de Càrites compleix la finalitat d’ajudar a les persones que tenen dificultats econòmiques, no afavoreix ni l’autonomia ni l’autoestima d’aquest col·lectiu. Els Serveis Socials i l’empresa designada per la Diputació, que té l’experiència de posar en marxa models de referència al Prat del Llobregat o Lleida, ja estan treballant per definir aquest nou model. L’objectiu principal és “integrar diferents actors locals, com comerços, voluntariat, els horts de Can Travé, col·lectius vulnerables... Es tracta que sigui un model integrador”, ha explicat Corvillo.
La pandèmia sanitària de la COVID19 i l’actual crisi econòmica derivada de la inflació desmesurada dels preus, producte de la guerra a Ucraïna, ha fet “doblar les persones necessitades, arribant a les 120 famílies mensuals”. Fins i tot ha calgut recórrer a altres onegés, com Creu Roja, perquè la necessitat superava els recursos de Càrites i el banc d’aliments per fer-hi front.
Però no només és voluntat de Serveis Socials que l’economat s’ubiqui en aquest local, sinó que es valora la possibilitat que sigui l’espai de referència del Servei d’Intervenció Socioeducativa (l’antic XAM). Es tracta d’un grup d’infants de famílies necessitades que, després de l’escola, fan repàs i tallers amb la finalitat de donar un suport socioeducatiu per augmentar la seva autoestima. “Hem crescut en nombre de línies i estem valorant créixer en edats i per això necessitem un espai propi” anuncia Alexandra Corvillo.
El local havia estat fins l’any 2012 un bar – restaurant i des d’aleshores havia estat tancat. La propietat del mateix va ser l’única a presentar-se a l’esmentada licitació i, finalment, el passat mes de desembre es va signar la compra per un import de poc menys de 100.000 €. L’equipament disposa de tots els serveis i una superfície de 252 m2.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!