El ple proposa per unanimitat que Míriam Rivas sigui la Jutgessa de Pau d’Olèrdola. Ajuntament d'Olèrdola
Redacció |
Olèrdola
09-02-2023 12:49
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
En sessió celebrada aquest dimarts al vespre, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha acordat per unanimitat proposar que Míriam Rivas Parrilla sigui la nova Jutgessa de Pau del municipi. La proposta es trasllada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que és qui farà el nomenament.
Rivas es va presentar com a candidata al càrrec després de la convocatòria pública oberta a partir del ple del passat mes de desembre. Des del PSC, el regidor Jordi Pardo va agrair el servei prestat per l’actual Jutge de Pau, Pere Soler, i va desitjar sort a Míriam Rivas. Marta Mestre, regidora no adscrita, va encoratjar a Míriam Rivas i va agrair també la dedicació de Pere Soler.
La regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, va agrair la tasca de Pere Soler i la valentia de Rivas de posar-se al capdavant del Jutjat de Pau i va posar de relleu que “ara tindrem una dona de Jutgessa de Pau, la segona autoritat al municipi”. Mascaró destacava la capacitat d’escolta i de consens de Míriam Rivas, així com el seu pas per diferents entitats del municipi.
En nom d’ApO, el portaveu del govern municipal, Jordi Catasús, també feia notar que per primera vegada una dona ocuparà aquest càrrec. Catasús assenyalava que per un municipi com Olèrdola, el Jutjat de Pau és d’una importància “vital” en impartir justícia i mediar en conflictes. ApO encoratjava a Míriam Rivas i li desitjava “sort i encerts”. Catasús també expressava l’agraïment pels 25 anys de servei de Pere Soler, qui ha estat jutge suplent del 98 al 2005; i des de llavors com a Jutge titular. També anunciava que, un cop es faci efectiu el nomenament, es farà l’acte de relleu.
L’acord es va prendre per unanimitat dels regidors presents, amb l’absència per indisposició de la regidora de Junts, Mari Carme Villanueva. Tampoc hi era en aquesta votació Juanma Samblás, que es va incorporar al ple minuts després a causa d’un imprevist.
Gestió pública de l’aigua
Per unanimitat el ple de l’Ajuntament també va acordar el canvi d’una subvenció nominativa per organitzar la Festa Major de Sant Pere Molanta, que passarà a rebre el Grup de Joves. Per acord de les dues entitats, el Grup de Joves prendrà el relleu de la Societat en l’organització de la Festa.
També per unanimitat s’acordava la bonificació de l’Impost de Construcció i Obres per la consolidació i restauració del Castell d’Olèrdola. Igualment amb els vots favorables de tots els regidors presents, es va acordar aprovar un conveni amb l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos per a subministrar l’aigua a Espitlles i la Masia de Penyafel des de la xarxa d’Olèrdola. Les obres les assumiria l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. A pregunta d’ERC es va assenyalar que el cobrament del consum als Monjos es faria per trimestres per “optimització administrativa” i també tenint present que es tractava d’una quantitat petita d’habitatges.
Amb l’abstenció d’ERC i el vot favorable de Marta Mestre, PSC i APO, el ple ratificava la continuïtat de l’Ajuntament d’Olèrdola en el consorci CONGIAC. L’alcalde, Lucas Ramírez, exposava que es tractava d’un tràmit jurídic necessari després de que, per sentències judicials, ajuntaments amb empresa municipal d’aigües han hagut de desvincular-se del consorci. ERC recordava que van votar a favor d’entrar al consorci i ara argumentava la seva abstenció adduint que en els informes de l’expedient “no es veuen els avantatges de quedar-se o sortir”.
L’alcalde refermava que estar al consorci garantia la gestió pública de l’aigua de manera directa, mentre que l’altra opció possible seria la d’oferir el servei a licitació i que estigués en mans d’una gran empresa privada.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!