Pins Vens

La fiscalia acusa l'exalcalde de Sitges i una regidora de construir un aparcament en una zona protegida

Reclama a Miquel Forns i Carme Almirall a 10 mesos de presó, una multa i la inhabilitació per haver autoritzat les obres l'any 2017 a Pins Vens

Aparcament de Pins Vens. Ajuntament de Sitges

Aparcament de Pins Vens. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona ha sol·licitat deu mesos de presó, una multa de 2.400 euros i la inhabilitació per a càrrecs públics durant cinc anys per a l'exalcalde de Sitges, Miquel Forns Fusté (Junts), i per a la regidora Carme Almirall (ERC). Segons ha avançat El Periódico de Catalunya, tots dos han estat acusats d'autoritzar, l'any 2017, la construcció d'un aparcament en un sòl no urbanitzable de protecció especial i declarat espai d'oci. Dona la casualitat que aquesta setmana ha presentat la seva dimissió la regidora Carme Almirall.

Segons l'escrit de la fiscalia que detalla El Periódico de Catalunya, la mateixa pena s'exigeix per al que era llavors cap del departament d'Obres de l'Ajuntament de Sitges. Per a la secretària municipal accidental en el moment de l'aprovació del projecte, se sol·liciten nou mesos de presó, multa i inhabilitació per a quatre anys. A tots els acusats se'ls aplica l'atenuant de dilacions indegudes, motiu pel qual la pena sol·licitada és inferior a l'habitual.

La finca on es va construir l'aparcament està situada a les immediacions del poliesportiu Pins Vens de Sitges, al carrer Cardenal Vidal i Barraquer. Durant anys, aquest espai havia estat utilitzat pels veïns per aparcar els seus vehicles. Aquest cas ja havia estat arxivat, però l'Audiència de Barcelona va decidir reobrir-lo. L'any 2020, l’Ajuntament de Sitges va aprovar la prohibició d’ús com a aparcament del solar situat al carrer Josep Tarradellas, adjacent al pavelló de Pins Vens, per adequar-lo a l’actual règim jurídic del sòl. La restitució implicava la prohibició d’accés als vehicles mitjançant la instal·lació de pilones i la senyalització de prohibició de l’aparcament en aquest espai. El regidor d’Urbanisme d'aquell moment, Eduard Terrado, va explicar que l’Ajuntament portava a aprovació la restitució d’aquest espai sense contemplar l’aparcament, "responent així a un principi de prudència i legalitat”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local