VNG

El PP vol separar de les polítiques socials els ajuts als immigrants en situació irregular

Santi Rodríguez: Volem una política d’immigració ordenada i estable, basada en la legalitat i en la integració

Santi Rodriguez i Oscar Carretero durant la roda de premsa

Santi Rodriguez i Oscar Carretero durant la roda de premsa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.



Segons exposa el candidat a l'alcaldia, Santi Rodríguez, "volem una política d’immigració ordenada i estable, basada en la legalitat i en la integració. La immigració és necessària, però si no s’apliquen les polítiques adequades, pot tenir conseqüències indesitjades".

D'acord amb el cens de Vilanova i la Geltrú, la capital del Garraf ha registrat durant els darrers un vertiginós increment demogràfic. Així, l'any 1996, la ciutat comptava amb 48.000 habitants, dels quals un 0,9% corresponia a població immigrant. Deu anys més tard, la població ja havia arribat als 64.000 habitants, amb un 12% de la població originària d'altres països.

"A Vilanova i la Geltrú, però, les decisions que s'han pres des de l'Ajuntament per integrar els nouvinguts no han estat encertades", apunta Santi Rodríguez. "Avui dia, la política d'immigració del govern tripartit a l'Ajuntament està descontrolada".

Per aquest motiu, el Partit Popular proposa, entre d'altres mesures, aplicar de forma estricta la legislació d’inscripció i registre al padró municipal, denunciant el frau; actuar per evitar de forma eficaç la sobreocupació d’habitatges; i informar els nouvinguts dels drets que poden gaudir a la nostra ciutat, però també dels deures.

Pla de Convivència, sense solucions

A més, els populars critiquen el Pla de Convivència municipal recentment aprovat per PSC-ERC-IC i CiU, que falla a l'hora d'aportar-hi solucions.

"Tot i que l'esmentat Pla constata situacions indesitjades, el govern municipal PSC-ERC-IC no adopta mesures per resoldre-les. Així, es reconeixen problemes de sobreocupació d’habitatges; empadronaments ficticis per aconseguir regularitzar situacions; concentracions en determinades zones de la ciutat; i fins i tot s'admet la insuficiència dels ajuts socials, cosa que repercuteix en la qualitat de vida dels ciutadans", diu el cap de llista del Partit Popular.

En l'actualitat, bona part dels recursos de serveis socials de l'Ajuntament –que s'assignen d'acord amb criteris de renda o necessitats- estan sent destinats principalment al col.lectiu d'immigrants en situació irregular.

"Aquest criteri, però, ha desfavorit la població autòctona amb menys recursos, tal com reconeix el Pla de la Convivència, perquè es posa tot al mateix sac. Per això nosaltres proposem separar i dotar adequadament els fons econòmics adreçats a polítiques socials, dels destinats a polítiques d'immigració, atès que parlem de necessitats diferents".

Com es recordarà, el Pla de la Convivència és un projecte que va ser impulsat per l'àrea de Relacions Ciutadanes i Drets Civils, dirigida pel regidor Josep Tomàs Àlvaro, d'ERC.

El Partit Popular també qüestiona el Pla de la Convivència perquè "ignora situacions de discriminació, com les que pateixen les dones en determinats col•lectius, o que la llengua castellana és llengua comú amb un col•lectiu important que en facilita llur integració".

Treballar per la integració real

El Partit Popular considera que cal un canvi a les polítiques municipals d'immigració que faci possible "la integració real" dels immigrants a la societat vilanovina. Per això, remarca Santi Rodríguez, les accions i projectes formatius s'han de basar "en el respecte dels valors de la convivència, la democràcia, la llibertat i la igualtat entre dones i homes".

Alhora, el PP vol impulsar nous projectes de col.laboració per al desenvolupament als països de procedència dels immigrants.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local