VD |
21-10-2010 15:05
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Ple de l'Ajuntament vilanoví ja va rebutjar, amb una moció, la construcció d'aquest centre logístic a la comarca del Baix Penedès i, ara que està obert el període perquè les institucions presentin les al·legacions que considerin al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, cal que l'Ajuntament s'afanyi a mostrar la seva oposició, com ja ho han fet els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, L'Arboç i, properament, el de Banyeres del Penedès.
Precisament, aquests dos darrers termes municipals són, juntament amb el de Sant Jaume dels Domenys, els més afectats per la ubicació d'una gran infraestructura logística que convertirà la comarca del Baix Penedès en un punt estratègic d'unió entre els dos principals ports catalans, el de Barcelona i el de Tarragona. El Pla Territorial del Camp de Tarragona contempla, per a aquest projecte, la construcció d'una potent xarxa viària i ferroviària que afavoreixi el transport de mercaderies entre els polígons industrials de les dues àrees. Cada dia hi passen uns 15.000 camions (amb el CO2 que això comporta), un fort impacte ambiental per una zona en què encara hi ha camps, vinyes i boscos. El Garraf també s’hi veu afectat, pel pas dels vehicles pesats per la futura C-15 desdoblada i l'A2.
"El territori que comprèn la Vegueria del Penedès es veurà dràsticament perjudicada per l'impacte ambiental que suposa tirar endavant aquest Pla dissenyat des de la capital sense tenir en compte les peculiaritats del territori", segons Marc Font, membre de la CUP. "La construcció del Logis Penedès només afavoriria unes poques multinacionals que podrien deslocalitzar-se al nostre territori. És un impacte massa gran, que no afavoreix veritablement els qui he vivim i es ven, des del Govern català, com una gran oportunitat laboral", assegura Marta Rius, membre de la CUP, que aquest dimecres ha explicat que, en temps de crisi, les empreses estrangeres que distribueixen a Europa, amb centres a Catalunya, han perdut el volum de vendes i, per tant, ha repercutit a les llistes de l'atur.
"L'aposta per la logística a Catalunya està obsoleta, la realitat d'ara demana reformular plans que es volien desenvolupar fa més de 5 anys i que ara no tenen vigència. En comptes d'elaborar grans projectes que trinxarien el territori, caldria fer una forta aposta per l'economia arrelada a la zona, en el cas del Penedès, el sector agroalimentari, per exemple", proposa el portaveu de la Plataforma "No Fem el CIM", Pau Batlle.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!