Redacció |
Santa Margarida i els Monjos
04-05-2015 13:03
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La taxa de fracàs escolar a Catalunya és del 24%, però ERC de Santa Margarida i els Monjos alerta que el municipi està "per sota de la mitjana europea en lectura, matemàtiques i ciències i més del 22% de l'alumnat abandona els seus estudis, el doble de la mitjana europea, el nostre municipi és un exemple d’aquests devastadors conceptes que planegen sobre el model educatiu".
Segons explica ERC, Santa Margarida i els Monjos "en els darrers 36 anys de govern socialista ha multiplicat per 3 la seva població. Dels 2.500 habitants censats els anys 70 del segle ha passat, ha passat als 7.500 actuals amb un creixement continuat i una població jove que supera amb escreix la mitjana catalana. La proporció de menors de 15 anys (21%) supera la de persones grans (12%). La taxa de creixement del municipi -2.35% l’any 2013- ha continuat estant superior a la de l’Alt Penedès i a la catalana. La població estrangera es xifra en 1.132 persones, que procedeixen majoritàriament d’Àfrica en un 65%, d’Amèrica 14% i de la resta d’Europa en un 17%".
Aquest allau poblacional de famílies, provinents d’arreu del món, comporta, segons ERC, que "la majoria d'alumnes del nostre municipi que accedeixen a l'escola no parlin català. Malgrat la política d'immersió, ens cal reforçar amb recursos humans la primera etapa d'educació infantil. Els nostres nens i nenes necessiten un ajut en aquest sentit ja que les dificultats lingüístiques repercuteixen en la resta d'aprenentatges formals".
ERC defensa el model d'una escola inclusiva on els alumnes amb necessitats educatives especials (NEE ) tinguin l'ajut necessariç: "Les nostres escoles disposen de tècnics en educació infantil ( TEI ) i de vetlladores pagades amb recursos públics de la Generalitat, però des de l'ajuntament volem que es destinin recursos econòmics i de personal per ajudar específicament a aquest alumnat i reforçar les aules ordinàries".
La formació també vol que el consistori "subvencioni persones dedicades a instal·lar i rendibilitzar els equips informàtics o dinamitzadors de les activitats educatives de les noves tecnologies. No pot ser que sigui a càrrec del pressupost de l’escola que s’hagin de contractar empreses per al manteniment de les seves instal·lacions, amb la càrrega econòmic que això comporta".
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!