Lluís Rabell, a l'inici de la campanya. ACN
ACN |
Barcelona
11-09-2015 01:56
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot a les eleccions del 27-S, Lluís Rabell, ha fet una crida a la mobilització i ha instat la gent "treballadora i senzilla" a fer-se sentir el 27-S "No devem res a les 400 famílies que governen aquest país", ha dit en donar el tret de sortida a la campanya electoral aquest dijous a la nit al Casinet d'Hostafrancs, de Barcelona. Rabell creu que respondran també així "a l'anhel democràtic profund" en clau nacional. "No ens deixarem dividir, ni per banderes ni identitats, som un sol poble, lluitarem com un sol poble i vencerem com un sol poble", ha sentenciat Rabell just després de destapar el cartell electoral amb el lema 'La Catalunya de la gent'.
El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha fet una crida a la mobilització i ha apel·lat a les lluites i als moviments socials per reivindicar els drets socials i nacionals dels catalans, i posar-ho de nou sobre la taula aquest 27-S. "Les llibertats i les conquestes socials que defensem amb ungles i dents han estat conquerides per la gent senzilla, tot va ser arrencat copa cop, lluita a lluita, vaga a vaga, mort a mort; no devem res a les 400 famílies que governen aquest país: la llibertat de Catalunya i els drets són nostres perquè han estat una conquesta i ho seguiran sent sempre".
Així s'ha expressat en els primers minuts ja de campanya electoral, en un acte que els de l'esquerra de confluència entre Podem, ICV-EUiA i Equo han celebrat al Casinet d'Hostafrancs. Rabell ha rememorat les lluites veïnals per recuperar les ganes d'alçar-se de l'"abatiment" i fer que "prengui la paraula qui semblava que no en tenia, que sigui possible l'impossible, que es reconegui la gent a si mateix; avui encara hi som lluny, però l'esperança ja la tenim els nostres cors". Des del 24-M, ha precisat.
"És la gent treballadora que aborda el problema nacional, hi ha un anhel democràtic profund que no ve d'ara, ve de lluny". De fet, ha recordat Rabell, van ser les classes populars les que van dur a les institucions el català , que van impulsar la immersió lingüística i que van defensar els drets democràtics de Catalunya. "No ho van fer les grans famílies, que feien oposicions i parlaven en castellà perquè era més fi, i ara ens donen lliçons de patriotisme", ha etzibat.
"Els hem de fotre fora"
En aquest sentit, ha insistit ha fet una crida " a la revolució democràtica"; "es tracta de defensar el programa de la gent senzilla i les conquestes més preuades". Així, ha erigit la seva candidatura com l'eina per "guanyar la llibertat i la democràcia". Ells "la corrompen", s'ha desmarcat. De fet, ha criticat amb duresa els casos de corrupció que esquitxen tant CDC com el PP. "Fa ferum, és necessari acabar amb això; els hem de fotre fora a tots, no és possible seguir així", ha resolt Rabell. De fet, ha considerat que la corrupció és un sistema de "governança insuportable" que fa perdre molts diners a costa de pensions, gent gran i escoles.
Com "un sol poble"
A més, Rabell ha apel·lat a la lluita històrica i als debats per decidir si la lluita s'havia de fer en català o en castellà. "A Madrid s'aplaudia quan a Barcelona es defensaven els drets dels catalans", ha dit en recordar que en pro de l'objectiu comú tan era la llengua que es fes servir. "No ens deixarem dividir, enfrontar que estem entre Mas o gairebé anticatalans, no ens deixarem dividir per banderes i identitats, som un sol poble i lluitarem com un sol poble, i vencerem com un sol poble", ha conclòs hores després de les paraules del secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, aquest dimecres a Rubí en què va instar a votar el 27-S a gent que "no s'avergonyeix de tenir avis andalusos o pares extremenys; no podeu consentir que us facin invisibles a Catalunya".
Per tot plegat, Rabell ha fet una crida a "picar pedra" i ha apel·lat a la relació entre pobles de l'estat "que ha defensat la sanitat pública com nosaltres". "Sabem reconèixer aquesta gent" perquè "parlem moltes llengües, som diversos però els nostres cors bateguen per un anhel de justícia social; i això és més fort, ens uneix i ens farà vèncer", ha dit en aplaudir l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.
Poc abans de Rabell han intervingut Joan Josep Nuet, líder d'EUiA i número 6 a la llista. Nuet ha assegurat que el 27-S es vota entre "fer net" o mantenir "la pantomima de CDC" que "possiblement ha pagat totes les campanyes electorals amb la caixa 'B' del 3%". També ha intervingut Albano-Dante Fachín, candidat de Podem i 5 per la confluència, Joan Coscubiela, candidat d'ICV i número 3. Coscubiela ha dit que són els partidaris de de deu sís i només tenen dos 'nos': que continuï governant a Catalunya qui ha avalat l'amnistia fiscal, la llei d'estabilitat pressupostària i la reforma laboral que "ofega i asfixia" la gent en una Espanya "dirigida pels hereus del franquisme que no entenen la democràcia". La número 2, l'escriptora Gemma Lienas, s'ha definit per sobre de tot com a feminista.
A primera fila també hi havia el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, i la número 7 de la llista Jèssica Albiach. Entre el públic assistent a l'acte, que s'ha traslladat al Casinet d'Hostafrancs en comptes de Nou Barris a causa de la pluja, s'hi ha vist les tinents d'alcalde de Barcelona, Laia Oritz i Janet Sanz, i també l'exregidor ecosocialista Ricard Gomà. La candidatura de confluència, que ha reunit més de 200 persones, hainaugurat el primer acte de campanya de Catalunya Sí que es Pot amb la música del xilè, Nelson Poblete.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!