Sessió plenària

La Diputació de Barcelona es compromet amb el reconeixement de la vegueria Penedès

La ple de la Diputació aprova adherir-se a l'AMI amb els vots a favor de CDC, ERC i la CUP

Imatge del ple de la Diputació de Barcelona de l'1 d'octubre del 2015 on s'ha votat l'adhesió a l'AMI. ACN

Imatge del ple de la Diputació de Barcelona de l'1 d'octubre del 2015 on s'ha votat l'adhesió a l'AMI. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple d'aquest dijous a la Diputació de Barcelona ha aprovat, amb el suport de CiU, ERC-AM, Entesa i CUP-PA, una moció per donar suport al model d'organització territorial que desenvolupa la llei de vegueries de Catalunya. El text detalla que, com a conseqüència del procés de transició nacional, té més rellevància que mai el debat que ha de permetre "construir una arquitectura institucional pròpia que resolgui greuges històrics i, alhora, ens doti d'unes institucions més racionals, eficients, eficaces i democràtiques". Amb aquesta moció, la Diputació de Barcelona també mostra el suport i compromís en el reconeixement de la vegueria Penedès.

Adhesió a l'AMI

La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb 26 vots a favor, 9 abstencions i 16 en contra. CDC, ERC i la CUP han votat a favor de l'adhesió mentre que les dues diputades d'UDC (Sònia Recasens i Laura Martínez) i els 7 d'EPM (ICV-EUiA-EPM-BComú-Entesa) s'hi han abstingut. Per la seva banda, els grups del PP, C's i PSC hi han votat en contra. D'aquesta manera, Barcelona se suma a les Diputacions de Lleida i Girona que ja formen part de l'entitat. Mentre que la de Tarragona s'hi podria afegir demà divendres a través d'una moció que han presentat ERC i la CUP.

Durant el ple, el portaveu de CiU, Joan Carles García Cañizares, ha considerat "lògic" que la Diputació s'hi adhereixi tenint en compte que la majoria d'ajuntaments de la demarcació ja en formen part. En aquest línia, el portaveu d'ERC-AM, Jordi Fàbrega, ha defensat que l'AMI ha estat una eina fonamental pel municipalisme català i que, adherir-se a aquesta entitat, "és un tema de dignitat, conseqüentment amb el que han decidit els ciutadans de Catalunya".

La CUP-PA també ha votat a favor de la moció. La seva diputada Laia Sabater ha defebsat que "les administracions han de fer passos valents per respondre a les mobilitzacions dels ciutadans".

A més de les dues diputats d'Unió que s'han abstingut, Sònia Recasens i Laura Martínez, també s'hi ha abstingut el grup d'Entesa. Tot i que el seu portaveu, Arnau Funes, ha assegurat que aposten per un Estat propi, també ha destacat que l'AMI hauria de fer un esforç per ser una associació més municipalista del que és actualment.

D'altra banda, PSC-CP, C's i PP han votat en contra de l'adhesió a l'AMI. El portaveu del PP, Manuel Reyes, ha criticat que aquesta sigui la primera moció política que s'aprova en aquest mandat, en detriment dels temes que, segons ell, afecten més als ajuntaments o per denunciar les retallades que ha aplicat el Govern de la Generalitat.

Així mateix, la portaveu de Ciutadans, Sonia Sierra, ha manifestat que el que cal fer és respondre al mandat democràtic d'aquest dissabte. Finalment, la portaveu del PSC-CP, Pilar Díaz, ha defensat que la Diputació de Barcelona s'adhereixi a aquelles entitats municipalistes que treballen amb independència de les ideologies polítiques.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local