Ple municipal a Vilafranca del Penedès. Roger Vives
Roger Vives |
Vilafranca del Penedès
18-11-2015 13:04
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Vilafranca reclama per unanimitat “la gratuïtat” de l’autopista AP-7 entre la capital de l’Alt Penedès i Torredembarra, donant així suport oficial al Pacte de Berà formulat per nou municipis del Baix Penedès i el Tarragonès. Aquesta petició, proposada inicialment per l’equip de govern sociovergent i secundada per tota l’oposició, va tenir lloc durant el ple ordinari del mes de novembre, celebrat aquest dimarts a la nit i en què nou dels deu punts a tractar corresponien a mocions presentades pels diferents partits.
El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, va sintetitzar que l’objectiu és “evitar accidents a la N-340” per l’excés de vehicles existent i paral·lelament “donar un plus de competitivitat a les empreses del territori a l’hora de desplaçar-se”. El seu soci de govern, Francisco Romero (PSC), va recalcar que “mentre no hi hagi cap alternativa més ràpida amb transport públic preferim demanar aquesta gratuïtat que no el desdoblament de la N-340, que implicaria obrir una nova barrera al territori”.
Marcel Martínez, de la CUP, va defensar que “és un fet important per la qualitat de vida dels municipis afectats i no podem girar-hi l’esquena”, però va recordar “el greuge que pateix la ciutadania amb l’allargament de concessions en autopistes”. En una línia similar es va mostrar Mònica Hill (ERC), que també va mostrar “el nostres suport a les mobilitzacions del 29 de novembre” i va reclamar “que s’acabi ja el desdoblament a Vallirana”.
Toni Peñafiel, de Vilafranca en Comú, va mostrar el seu suport però va alertar que “la moció se’ns queda curta per alguns dubtes, com saber si es pretén canviar els peatges pagant-ho amb els pressupostos de la Generalitat” i va recordar que “encara estem pendents que les Rodalies de Tarragona arribin fins a Vilafranca”. Joan Ramon (PP) també va mostrar el seu suport però sense aprofundir en el tema.
Un altre punt destacat, també aprovat per unanimitat, va ser la moció presentada per la CUP per reclamar la titularitat municipal de les esglésies de Sant Joan i Sant Francesc “tal i com indiquen alguns estudis”. Tanmateix, la decisió d’emprendre mesures per reclamar els edificis, està en stand by, a l’espera que l’Ajuntament rebi un informe en les properes setmanes en què s’indiqui clarament si els edificis li pertanyen. En el cas que sigui així, s’emprendran mesures legals i jurídiques per recuperar aquests recintes, ara en mans del Bibsat. L’alcalde Pere Regull va assegurar que “abans del proper ple ja tindrem els informes pertinents i prendrem les accions que siguin necessàries”.
Durant el ple també es va aprovar donar suport oficial a la resolució de desconnexió de l’Estat Espanyol feta pel Parlament de Catalunya. En aquest cas, hi van donar suport CiU, la CUP i ERC; VeC es va abstenir i els regidors de PSC i PP van votar-hi en contra.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!