Anna Doblas. Roger Vives
Roger Vives |
Vilafranca del Penedès
14-02-2016 12:19
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Regidora de l’equip de govern des del 2013, Anna Doblas va iniciar l’any passat el primer mandat que ha de complir íntegrament, sent la màxima responsable fins el 2019 d’Esports i Salut i Consum.
- Quins són els principals objectius de la regidoria d’Esports per aquest mandat?
Vull convertir Vilafranca en una ciutat turístico-esportiva, on l'esport jugués un paper important per atraure moltes persones per temes de patrimoni, cultura o gastronomia; és per això que estem treballant moltíssim en fer esdeveniments. A part, d’aquí al 2019 es milloraran instal·lacions i se’n faran de noves.
- Quines actuacions hi ha previstes?
El cobriment de la part exterior del Pavelló de la Gamba, que permetrà guanyar sis pistes més. Un altre aspecte important és la tercera fase del cobriment de la llosa de la via, que serà la següent a realitzar-se i que permetrà disposar d’una zona verda i apte per a l’activitat física i esportiva equivalents a cinc vegades la Rambla Sant Francesc.
- I d’esdeveniments, n’hi ha algun de nou previst per crear?
Sempre hi estem donant voltes. En tot cas, tan si en fem de nous com si mantenim els vigents l’important és oferir serveis que no es donin en altres ciutats. Per exemple, a la 10K vam oferir servei d’acollida d’infants i un pack turístic amb descomptes el dia de la cursa.
- Quants usuaris hi ha actualment al Servei d’Esport?
Ens trobem al voltant de 3.900 usuaris, abans de la crisi en teníem uns 3.500 i vam arribar a baixar fins a 2.900. És una dada molt positiva i, a més, la valoració que tenim del nostre servei és de 8,11, mentre que la mitjana de Catalunya és de 6,28; estem molt per sobre. S’han fet molts esforços per tenir aquesta situació, actualment es fa molta incidència en potenciar l'esport en família.
- En quan a les entitats, quin suport se’ls hi dona?
Destinem un total de 641.356 euros anuals pel manteniment de totes les instal·lacions esportives: 10 equipaments i 26 espais esportius. Les entitats que les usen no paguen res, la qual cosa ja és un ajut molt important. A més, tot el material el comprem nosaltres i hem apostat per cedir l'explotació dels bars gratuïtament a les entitats, fent que els beneficis siguin per elles i els costos per a l'Ajuntament. A banda teníem línies de subvenció que premien, per exemple, les activitats en família o les que es realitzen per a persones amb mobilitat reduïda. Enguany hem augmentat la partida per a esportistes d’elit, que ha passat de 1.500 a 12.000 euros.
- Hi ha altres entitats que reben més subvencions. En el cas del FC Vilafranca, podria ser que acabés pujant a Segona Divisió B. S’hi col·laboraria més?
Hem d'estar al costat de les entitats en tot allò que necessitin. L’Ajuntament abocarà esforços necessaris, però les entitats també han de posar voluntat i ser conseqüents, no tot ho ha de fer el consistori. En cas d’ascens, estarem al seu costat com també s’ha fet amb l’hoquei.
- Passant a temes de consum i salut; quins són els principals objectius del vigent mandat?
Un d’important és eradicar el mosquit tigre. S'han fet proves pilot en aquest sentit, sobretot tenint en compte que d'aquí a dos anys pot ser un veritable problema si es confirma que és transmissor de malalties. Hem de ser proactius abans que hi hagi el problema; i en això és cabdal la col·laboració de la ciutadania. A part, hem creat una comissió per redactar un pla de tinença responsable d’animals que confiem a tenir aprovat a principis de l’any vinent i, en àmbit de salut, incidim moltíssim ens hàbits saludables a les escoles, i ús responsable de xarxes socials. A més, en àmbit de consum recuperarem el dia del consumidor, previst pel proper 15 de març.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!