Ple municipal

El ple de Sant Martí Sarroca demana la dimissió del ministre Jorge Fernández Díaz

Els vots en contra de CiU i del regidor no adscrit Manel Romanos van evitar l’aprovació de l'inici de la licitació d’un nou contracte ampliat de serveis de neteja d'edificis municipals preparat pel govern

Ple municipal de Sant Martí Sarroca. Ajt Sant Martí Sarroca

Ple municipal de Sant Martí Sarroca. Ajt Sant Martí Sarroca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca, reunit en sessió ordinària aquest dijous 28 de juliol, va aprovar per unanimitat una moció per demanar la dimissió del ministre d'interior en funcions Jorge Fernández Díaz. En canvi, no va ser aprovat el plec de clàusules i l'inici de la licitació d’un nou contracte més ampli de serveis per a la neteja de determinats immobles municipals preparat pel govern municipal format per la CUP, MOVEM i ERC, ja que els regidors de CiU i el regidor no adscrit van bloquejar l’aprovació votant-hi en contra.

El grups que conformen el govern municipal de Sant Martí Sarroca van presentar al ple una moció per a demanar la dimissió del ministre d'interior en funcions Jorge Fernández Díaz. La moció és la reacció a les informacions que s'han donat a conèixer en els mitjans de comunicació de les converses entre el ministre en funcions i el llavors director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, on el primer demana una persecució judicial contra responsables d’altres formacions polítiques. El segon tinent d'alcalde, Pere Cano, va explicar que el govern municipal “considera inacceptables aquestes converses i la utilització de les clavegueres de l'estat per a intentar perjudicar altres personalitats”. La moció, a la qual es va sumar el grup de CiU en la comissió informativa prèvia al ple després de l’oferiment del govern d’encapçalar-la conjuntament, va ser aprovada per unanimitat en la sessió plenària. 

El Ple també va servir per aprovar les festes locals del municipi. En canvi, no es va aprovar un dels punts destacats en l'ordre del dia, el plec de clàusules i l’inici de la licitació per procediment obert del contracte de serveis per a la neteja de determinats immobles municipals. Els regidors de CiU i el regidor no adscrit, Manel Romanos, van anunciar que bloquejarien l’aprovació sense entrar a discutir el contingut i hi van votar en contra. El regidor de CiU, Ramon Carbó, va afirmar que el govern ha de tenir en compte que no té majoria i que ha de consensuar tots els temes. La regidora d'Hisenda i Pressupostos, Àngels Rus, va destacar la vessant social i l'ampliació de serveis en les clàusules per a la nova contractació.

En aquest sentit, s'afavoreix la inserció laboral de persones en situació d’exclusió social o en greu risc d’arribar-hi, així com també es tenen en compte les actuacions que afavoreixin el Medi Ambient. El plec de clàusules treballat pel govern també determina l'ampliació dels dies de servei de neteja en immobles com l'escola, el pavelló poliesportiu o el castell, responent així a les demandes d'ampliació d'hores de neteja per part dels usuaris. Per aquests motius, Rus va lamentar la posició de bloqueig conjunta de CiU i del regidor no adscrit Manel Romanos, que segons el govern municipal suposa impedir, sense ni tant sols entrar en el fons de les clàusules proposades, la licitació d’un contracte important que suposaria una millora dels serveis de neteja considerable en els espais municipals.

Rus va recordar que en la comissió informativa prèvia al ple es va parlar sobre tots els punts del plenari i que cap regidor de l'oposició va fer cap objecció al plec de clàusules per a la contractació dels serveis de neteja i va respondre a Carbó que en temes clau de servei al municipi “anteposa els seus interessos partidistes i donar-se notorietat al benefici comú de tots els martinencs i martinenques”.

Durant el ple, el grup municipal de CiU va presentar oralment utilitzant la fórmula de la urgència quatre propostes al ple. En elles es proposava canvis en la retribució de l'alcalde, fer una comissió informativa prèvia a les juntes de govern local, elaborar un pla de camins i modificar el pressupost per a fer vestuaris al camp de futbol.

Després d'una suspensió del ple per part de l’alcalde durant quinze minuts per tal que tots els grups poguessin estudiar i valorar la urgència i el contingut de les propostes, es va aprovar la urgència amb els vots dels regidors de CiU i del regidor no adscrit Manel Romanos. L’alcalde, Antoni Ventura, va fer avinent al portaveu de CiU que aquestes propostes suposaven una reiteració, ja que ja havien estat proposades per escrit en plens anteriors. Ventura va explicar que els punts es tractarien en l’apartat de precs d’acord amb l'informe jurídic sobre el tractament d’aquest tipus de propostes en el ple, que va ser entregat a CiU.

El govern municipal va demanar responsabilitat “davant els intents de bloqueig de CiU i del trànsfuga Manel Romanos” afirmant que “si altres pretenen governar i asseguren tenir majoria per fer-ho, que canviïn el govern”, assegurant així que seguirà exercint les seves funcions.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local