Redacció |
Sant Martí Sarroca
29-08-2016 10:56
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca es va reunir amb caràcter extraordinari dijous 25 d'agost. Els grups municipals de la CUP i ERC van presentar una moció al ple proposant penjar l’estelada a un lloc destacat i preferent de la façana de l’Ajuntament els dies 10 i 11 de setembre, vigília i Diada Nacional de Catalunya.
Antoni Ventura, portaveu del grup municipal de la CUP, va defensar la moció afirmant que “la recuperació de les llibertats nacionals a través de l’estat propi té en la bandera estelada un símbol destacat”, que l’Ajuntament forma part de l’Associació de Municipis per la Independència i que la reivindicació de la independència de Catalunya troba un ressò cada vegada més ampli en la societat catalana i martinenca.
Ramon Carbó, del grup municipal de CiU, va expressar que l’estelada es podia fer onejar a qualsevol espai fora de l’Ajuntament, però que la institució representava a tothom i va dir que al ser un “tema sensible” el seu grup donava llibertat de vot.
Per la seva banda, el portaveu del grup socialista – Movem Sant Martí, Pere Cano, va explicar que la candidatura de Movem tenia aspiració municipal, que animava als martinencs a participar de forma activa en els actes de l’11 de setembre, però que “l’Ajuntament ha de tenir sentit institucional i representar a tots els veïns, i que per tant s'ha de ser curós i no penjar banderes a l'Ajuntament que representen una opció política d’una part”.
La moció es va aprovar amb 8 vots a favor dels regidors del grup municipal de la CUP, del regidor d’ERC, del regidor no adscrit i de quatre regidors del grup municipal de CiU. Per la seva banda, el grup municipal socialista- Movem Sant Martí i el portaveu de CiU, Ramon Carbó, es van abstenir. D’aquesta manera, l’estelada serà present al balcó de l’Ajuntament amb motiu de la Diada Nacional. L’alcalde va demanar també la participació en els actes de l’11 de setembre.
Per altra banda, el ple va debatre de nou sobre el contracte de neteja d'edificis municipals proposat pel govern municipal, el qual va rebre novament els vots en contra del grup de CiU i del regidor no adscrit Manel Romanos. L’alcalde, Antoni Ventura, va explicar que el govern martinenc d’esquerres va fer una sessió de treball, més enllà de la comissió informativa en què ja s’havia tractat el tema, en què va convocar el grup municipal de l’oposició per tractar qualsevol dubte que els regidors de CiU poguessin tenir sobre aspectes del contracte de neteja d’equipaments municipals.
La regidora d’Hisenda, Àngels Rus, va recordar que el nou contracte de neteja proposat pel govern augmenta el servei a determinats equipaments. Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de CiU, Ramon Carbó, va al·legar que votarien de nou en contra de l’inici de la licitació del contracte de neteja d’equipaments per posar en evidència al govern que “no tenen majoria”.
També va afirmar que els escrits del govern i les gravacions del ple anterior publicades a les xarxes socials explicant l’actitud de bloqueig i l’ús del transfuguisme de Ramon Carbó i Manel Romanos en contra dels interessos del municipi no són la via per aconseguir els seus vots favorables. La regidora Rus, va afirmar que “hi ha temes que estan per sobre del joc polític” i va qualificar de lamentable una actitud del grup municipal de CiU que “no està a l’alçada” i que “a qui perjudica realment és als veïnes i veïnes”
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!