Ple municipal

L’abstenció del PP permet que el Vendrell dediqui un carrer a l’1 d’Octubre

El ple de dimarts va aprovar la moció que el carrer General Prim es passi a dir Primer d’Octubre

Els dos regidors vendrellencs del PP reconeixen l’error i intentaran esmenar-lo en properes comissions municipals

El ple de dimarts va aprovar la moció que el carrer General Prim es passi a dir Primer d’Octubre	. Jordi Lleó

El ple de dimarts va aprovar la moció que el carrer General Prim es passi a dir Primer d’Octubre . Jordi Lleó

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Vendrell és dels pocs municipis que ja han aprovat dedicar un carrer a la jornada de l’1 d’Octubre. Al ple celebrat dimarts, el consistori vendrellenc va aprovar la moció de Som Poble-CUP-PA de el carrer General Prim es passi a dir carrer del Primer d’Octubre. Pels impulsors de la proposta “el carrer General Prim ha esdevingut, per molts vendrellencs i vendrellenques, un símbol de germanor, fraternitat, llibertat, dignitat, democràcia i apoderament de la ciutadania”.

La moció recull que en aquella jornada de convocatòria del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya, es va viure un moment àlgid a partir de les sis de la tarda, quan al Vendrell tots els col·legis electorals van quedar unificats en un sòl: el de Benestar Social i Família, del carrer General Prim. A partir d’aquell moment milers de persones es van concentrar a aquest carrer per garantir la seguretat dels presents, la custòdia de les urnes i el posterior recompte i poder completar la jornada electoral malgrat tots els inconvenients de l’Estat i la repressió policial, per impedir-ho.

La moció va quedar aprovada per set vots a favor (S Som Poble-CUP-PA, ERC, PdCAT i regidor no adscrit), sis en contra (C’s i PxC) i vuit abstencions (PSC, SSP i PP). Ara, tal com recull la moció, en un termini màxim de tres mesos s’ha de procedir a aquest canvi de nom. El fet anecdòtic és que els regidors del PP es va adonar que amb la seva abstenció el punt va prosperar. De fet, ningú esperava que el grup municipal popular una altra cosa que la negativa a aprovar el punt, més que res perquè des del partit del govern de l’Estat espanyol se sosté que la celebració del referèndum era un acte il·legal. Ara els dos regidors, un cop reconegut l’error, miraran d’esmenar-lo a les comissions que es tracti la modificació del nom del carrer.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local