L’Ajuntament de Sitges aprova definitivament un pressupost de 46’4 MEUR per a 2018. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
31-01-2018 12:20
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El ple de l’Ajuntament de Sitges ha aprovat definitivament aquest dilluns el pressupost municipal per a 2018 amb els vots a favor de PdeCat, Democràtes, ERC, CUP, SGI i PP; els vots en contra de Sitges en Positiu, C's i NH, i l'abstenció de la regidora no adscrita Carme Gasulla. Es tracta d’uns comptes que creixen un 9% respecte de l’any passat, situant-se així en els 46.359.000€. Després del període d’al·legacions i la seva resolució, el regidor d’Hisenda, Josep Moliné, s’ha mostrat satisfet “perquè donem llum verda a uns comptes que ens permetran poder invertir, després de molt de temps, en projectes importants per a la vila de Sitges, i sobretot atendre les necessitats més importants de les persones”.
Per la seva banda, el regidor responsable del pla d’inversions sostenibles, Eduard Terrado, ha repassat l’estat d’execució dels 38 projectes contemplats com a inversions sostenibles. Terrado ha felicitat els treballadors de l’Ajuntament perquè “amb molt poc temps han fet possible un repte important, que és que 37 dels 38 projectes tirin endavant”. No obstant això, Terrado ha reconegut que “cal continuar treballant per seguir amb la tramitació de totes les inversions” i ha anunciat que “tots els projectes estaran enllestits aquest 2018”. Amb gairebé tots els projectes fiscalitzats favorablement, ara es posen a disposició de l’execució dels mateixos un 99,5% dels recursos econòmics previstos.
En aquest punt, regidors de l’oposició han expressat dubtes sobre els terminis i l’estat d’execució d’alguns dels projectes. La regidora no adscrita Carme Gasulla ha afirmat que “encara hi ha documentació pendent i cal veure el recorregut que segueixen alguns projectes, com és el cas de la remodelació d’Aiguadolç o l’escola d’adults”. El portaveu de NH, Lluís Marcé, ha reconegut “estar content perquè s’ha treballat durant molts anys per tal que ara puguin haver aquests diners”. El portaveu de Sitges en Positiu, Ricard Vicente, ha dit que “encara hi ha molta feina pendent de desenvolupar” i ha demanat “un informe de seguiment dels projectes per saber si van bé o no”.
D’altra banda, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha decidit continuar debatent i estudiant el punt relacionat amb l’increment del preu de l’aigua, que ha quedat sobre la taula per a un proper ple. Segons ha exposat la regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, “hem estat abocats a proposar aquest increment per donar compliment al que diu la llei i en resposta a l’augment que fa l’Agència Catalana de l’Aigua”. No obstant això, la regidora ha reconegut estar-hi en total desacord i ha assegurat que “s’estudiaran les diferents opcions per tal de fer front a aquesta pujada del preu”. Almirall ha anunciat també que els municipis “estan treballant la presentació d’al·legacions per revertir la situació”. En els darrers dies, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han anunciat la seva intenció de recórrer l’increment de l’11,8% de la tarifa del subministrament d’aigua per part d’Aigües del Ter Llobregat (ATLL), en resposta a una carta que els ha tramès l’alcalde, Miquel Forns. Entre els usuaris de Sitges, aquest increment es traduirà en l’encariment d’un euro mensual en les tarifes més baixes i de tres euros en les més altes.
El termini per presentar al·legacions al Pla d’Usos, obert fins al 5 de febrer
El ple també ha donat compte de la modificació del Pla d’Usos del Casc Antic. La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha recordat aquest dilluns que “fins el proper 5 de febrer està obert el termini per presentar al·legacions a la proposta actual que ha preparat la regidoria”. Carbonell ha explicat que “el pla actual és el resultat de dos anys de treball i de reunions amb restauradors, hotelers i tots els agents implicats. Igualment, però, ens comprometem a revisar la proposta cada any per millorar el que no funcioni”.
La regidora Aurora Carbonell ha anunciat que s’han previst noves sessions informatives per a finals del mes de febrer i principis del mes de març per donar tots els detalls del nou pla d’usos que, en termes generals, representa “una regulació al casc antic”, malgrat que “això no significa que estiguin prohibides a Sitges determinades activitats com els establiments de menjars per emportar. El que fem és delimitar els usos en uns carrers molt concrets del centre de la vila”, ha afegit.
En l’àmbit cultural, la sessió plenària ha atorgat al Festival Jardins de Terramar i sis esdeveniments més la declaració d’esdeveniment d’especial interès per a la vila. La llista la completen el Festival de Jazz Antic, la Fira d’Art, el cicle de Concerts de Clàssica del Racó de la Calma, la Festa de la Poesia, el Dia Internacional de la Dansa i el Dia Internacional de la Música.
L’Ajuntament congela el preu del viatge de l’autobús local
En l’apartat de les mocions, la regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, ha anunciat la congelació de preus de les tarifes del bus urbà, coincidint amb la presentació d’una moció de Ciutadans contrària a l'augment de les tarifes i a l'actual sistema de finançament del transport públic a la regió Metropolitana de Barcelona i els municipis gestionats per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Segons Almirall, “el dret a moure’s és un dret per a totes les persones. El fet de promoure el transport públic és una aposta per la sostenibilitat ambiental perquè reduïm el transport privat, que és el més contaminant, i en aquesta tessitura el govern ha decidit que les tarifes de transport que nosaltres podem gestionar les congelem. La tarifa que l’ATM proposa per al bitllet senzill és de 2,20 euros i nosaltres la mantenim a 1,50 euros, i la vinculada al Carnet Blau de Tarifa Social la subvencionem amb un 50% del cost, i tot i la puja de l’ATM continuarem mantenint el mateix preu”, ha afegit. La moció de Ciutadans ha tirat endavant amb el suport dels regidors del govern, Ciutadans, Nou Horitzó, el Partit Popular, Sitges-Grup Independent i la regidora no adscrita Carme Gasulla, mentre que la CUP i Sitges en Positiu s’hi han abstingut.
En el ple de dilluns també s’ha aprovat, per unanimitat, la moció presentada pels grups polítics municipals de Sitges Grup Independent i Sitges en Positiu per reclamar a la Generalitat de Catalunya l’abonament del deute pendent de les llars d’infants.
Finalment, també ha prosperat la moció presentada pel grup polític municipal de la CUP per instar a la Generalitat de Catalunya a fer front a la situació d’emergència social.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!