Eleccions municipals

ERC posa en marxa a Vilanova trobades temàtiques per definir el seu programa electoral

Olga Arnau, candidata d’ERC a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú, va donar el tret de sortida a l’espai sobre la Vilanova socialment justa

ERC posa en marxa a Vilanova trobades temàtiques per definir el seu programa electoral. ERC

ERC posa en marxa a Vilanova trobades temàtiques per definir el seu programa electoral. ERC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La secció local d’ERC a Vilanova i la Geltrú va inaugurar el passat dijous 24 de gener els espais de trobada i participació “Parlem de Vilanova i la Geltrú amb #GentComTu” parlant de justícia social. Els republicans valoren molt positivament aquesta primera sessió, i celebren la pro activitat i la qualitat de les intervencions, tant dels ponents com dels vilanovins i vilanovines que van assistir a la sala d’actes del Centre Cívic de la Geltrú.

Olga Arnau, candidata d’ERC a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú, va donar el tret de sortida a l’espai agraint la participació ciutadana i recordant que la intenció d’aquesta iniciativa és “escoltar a tothom, per conèixer les necessitats dels vilanovins i les vilanovines i poder plasmar-ho al programa electoral”. “D’aquesta forma volem fer que guanyi Vilanova i la Geltrú”, apuntava Arnau.

ERC va dividir aquesta primera sessió en cinc grans blocs: habitatge, economia i treball, serveis socials, convivència i nova ciutadania.
El regidor republicà d’Acció Social a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernández, va explicar la seva experiència en l’habitatge social i la gestió de sòl públic a la seva ciutat, pionera a Catalunya en aquest àmbit.

El segon torn va ser per la cooperativista Xio Gutiérrez, que va proclamar que “l’economia serà social o no serà”. En aquesta línia, Gutiérrez va defensar un model on la persona és el centre de tot i la gran beneficiada, i on l’empoderament i la coresponsabilitat hi són presents.

A continuació Ramon Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, va defensar la col·laboració d’entitats del tercer sector i l’administració com a bàsica. “La lluita contra l’emergència social ha de ser compartida i és necessari un pacte de ciutat a nivell social i polític”, reclamava.

El tècnic a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Jordi Valls va ser l’encarregat de parlar de convivència, dones i LGTBI+. Valls va recordar que “calen polítiques de gènere transformadores i transversals”, i que “és necessari repensar la ciutat i la vida des d’una perspectiva de gènere”.

La sessió la va tancar Lojaina Maftouh, treballadora amb grups de MENA’s, qui va parlar de la seva experiència en el dia a dia amb la nova ciutadania. Maftouh va exposar que “és important facilitar l’accés als recursos municipals a aquests joves nouvinguts, perquè pugui desenvolupar el seu projecte de vida amb normalitat”.

Les intervencions d’aquests cinc ponents van ser enriquides amb l’activa participació dels assistents a l’acte. Entre d’altres, es van escoltar intervencions d’arquitectes locals, representants sindicals, representants de col·lectius feministes i entitats de la ciutat, membres de la Creu Roja o Intermon Oxfam, treballadores socials o metges.

Després de les bones sensacions extretes del primer dels espais de participació que han preparat els republicans, des d’ERCvng ja treballen en la segona sessió, que serà el proper 7 de febrer a les 19:30h al Pòsit de Pescadors, i on es parlarà de Vilanova i la Geltrú com a ciutat d’oportunitats.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local