El Consell Comarcal del Garraf torna a celebrar els plens a la Masia d'en Cabanyes. CC Garraf
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
10-07-2020 17:19
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Consell Comarcal del Garraf va celebrar ahir el primer ple ordinari presencial a seu institucional de la Masia d’en Cabanyes, després de l’inici de la pandèmia per la Covid-19. Durant el ple es van prendre les mesures de protecció com l’ús de mascaretes, la distància de 1,5 metres i la neteja de mans, entre d’altres.
La sessió plenària es va iniciar amb la lectura conjunta i posterior aprovació de la Declaració Institucional del Consell Nacional LGBTI de Catalunya amb motiu del 28 de juny de 2020, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI. A través d’aquesta declaració es demana la revocació de la decisió del Tribunal Suprem de l’1 de juny d’enguany, que prohibeix als ajuntaments i a d’altres institucions públiques penjar la bandera de l’arc de Sant Martí. Així mateix, la declaració reivindica que des de Catalunya es pugui gestionar el dret d’asil i de protecció especialment de les persones LGBTI que es troben en situacions vulnerables i que el Registre Civil no impedeixi el registre de les famílies homoparentals o el canvi de nom de les persones transgènere.
Igualment, mitjançant la declaració es demana avançar de la mà de totes les administracions catalanes en la formació específica del professorat en la diversitat i la realitat LGBTI, entre d’altres. Des del Consell Comarcal del Garraf es gestiona el Servei d’Atenció Integral, SAI Garraf que conjuntament amb els ajuntaments de Cubelles, Canyelles i Olivella treballa en l’àmbit de prevenció i divulgació dels drets de les persones LGTBI. En aquest sentit, des del SAI Garraf s’ha elaborat el Pla de Polítiques LGBTI, s’han fet acompanyament a persones que han patit discriminació o que estan en procés de transsexualitat. També s’han realitzat tallers a centres educatius i xerrades adreçades a famílies i a gent gran.
Tot seguit es va donar compte d’un seguit de decrets relatius a la gestió de la crisi derivada de la Covid-19, com la adquisició de material sanitari de protecció de forma conjunta amb els ajuntaments, l’elaboració del protocol de reincorporació del Consell Comarcal del Garraf, i la sol·licitud d’una subvenció a la Diputació de Barcelona dins la línia de suport per a l’atenció a persones en situació d’especial vulnerabilitat social com a conseqüència de la Covid-19, entre d’altres.
A la sessió plenària també es va donar compte de l’accepció de les subvencions atorgades per la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2020, per un import total de 91.602,27 € per finançar diversos serveis i activitats del Consell Comarcal de Garraf en diferents àmbits.
De la mateixa manera, al ple es va donar compte de diversos decrets i informes de les àrees de Serveis a les Persones, Serveis Socials, Serveis Generals i Ordenació Territorial i Habitatge.
A l’apartat de mocions, es va aprovar per unanimitat, la moció presentada pel grup comarcal del PSC, per demanar al Govern de la Generalitat que aixequi la suspensió dels ajuts per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19 en els lloguers d’habitatge habituals. A través de la moció també es demana al Govern de la Generalitat que “en cas que la dotació pressupostària inicial d’aquests ajuts no fos suficient, una vegada tramitades i valorades totes les sol·licituds, es complementi amb recursos propis de la Generalitat de Catalunya”.
Igualment, es va aprovar amb vots a favor dels grups comarcals del PSC, Junts per Catalunya i Ciutadans, i l’abstenció de Som VNG, CUP, Construïm, En Comú Guanyem i ERC, la moció presentada pel grup comarcal de Ciutadans per a “preservar i fer efectiva la conciliació laboral i reducció de la bretxa salarial en la situació provocada per la crisi de la Covid19”.
Finalment, es va rebutjar amb vots a favor dels grups comarcals de la CUP, Construïm, ERC-AM, Som Vng i En Comú Guanyem, i vots en contra dels grups comarcals del PSC, Junts per Catalunya i Ciutadans, la moció per aturar el projecte de l’autòdrom de Terramar. A través d’aquesta moció, presentada pels grups comarcals de la CUP, Construïm, ERC-AM, Som VNG i En Comú Guanyem, es realitzava un posicionament en contra de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de l’àmbit de l’Autòdrom de Ribes pel “seu fort impacte ambiental i per la falta de diàleg i consens amb les entitats ecologistes sense fer efectiu els diversos processos de participació pública de la ciutadania”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!