Pla mitjà de la candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, en l'acte d'inici de campanya. ACN
ACN/ Marta Casado |
Barcelona
28-01-2021 22:23
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El PDeCAT ha donat el tret de sortida a la campanya electoral reivindicant-se com el "vot clau" per recuperar el "prestigi" de Catalunya davant l'actual "desgovern" de JxCat i ERC. El partit ha defensat el dret d'elecció dels centres educatius, la baixada d'impostos per a unes classes mitjanes "fiscalment ofegades" i el dret a la propietat privada front l'ocupació dels habitatges. La formació també s'ha presentat com el "vot clau" per reivindicar el 9-N i l'1-O. "Som els independentistes que coneixen la realitat del carrer", ha assegurat la candidata del partit a les eleccions, Àngels Chacón. Tots els candidats han destacat la importància del "territori" en un acte amb connexions telemàtiques a les seus de Girona, Reus i Lleida.
La candidata del PDeCAT a les eleccions ha assegurat que el partit se centrarà en "recuperar" el "prestigi" de les institucions i convertir Catalunya en una "potència" econòmica. "Serem claus perquè el país surti d'aquesta paràlisi a la qual l'han abocat els partits que lideren Laura Borràs i Pere Aragonès. Discrepàncies, improvisació, manca de coordinació. De debò que hem de prorrogar aquest Govern? La ciutadania no mereix aquest Govern", ha etzibat Chacón.
En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la número dos a les eleccions, Joana Ortega, que ha assegurat que el que separa el PDeCAT de JxCat i ERC és la "incompetència" manifesta en els moments "més importants". Com a exemple, l'exvicepresidenta del Govern ha criticat la gestió de la pandèmia a les residències o els ajuts per als autònoms, unes "gimcanes incomprensibles" per a milers de persones.
En les seves intervencions, els candidats han insistit reiteradament en la importància de mantenir i crear llocs de treball per generar riquesa i prosperitat i garantir l'Estat del Benestar. "El PDeCAT volem treballar colze a colze amb les pimes, els autònoms i les persones que aixequen el país", ha resumit Ortega.
El número tres a les eleccions, Marc Castells, ha demanat "tornar a prestigiar la cultura de l'esforç" i ha assegurat que "el millor subsidi és un lloc de treball". Per fer-ho, Castells ha defensat deixar de banda els "radicalismes" i abordar les qüestions necessàries per Catalunya des de la "centralitat". L'alcalde d'Igualada també ha reivindicat l'aposta del partit pel territori, amb "candidats de quilòmetre zero".
De fet, l'acte ha comptat amb intervencions telemàtiques des de les seus del partit a Girona, Reus i Lleida, on els candidats han exposat les reivindicacions de cada regió. L'actual alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha reclamat un "nou estatus" econòmic, polític, territorial i cultural per a les terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran i ha demanat "fixar estratègies comunes" per competir en igualtats de condicions.
Des de comarques gironines, l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha reclamat un increment de la inversió tant viària, com ferroviària i de transport públic a la zona, així com estendre la xarxa de fibra òptica. El cap de llista del PDeCAT a les comarques gironines ha assegurat que Catalunya es troba immersa en una crisi econòmica, social, sanitària i de "desgovern" i ha demanat una "resposta ferma".
"Volem ser indispensables en la política catalana, tenir la clau de la governabilitat", ha manifestat. Per fer-ho, Dulsat ha proposat "escapar" de la "radicalitat" política i abordar els problemes de la ciutadania des del "carril central", reduint la pressió fiscal i retornant el "prestigi" a les institucions.
El cap de llista del partit per Tarragona, Marc Arza, ha reivindicat el llegat del partit i ha proposat "reconstruir" el país per "desvetllar" com a nació davant un "país que no funciona".
L'acte d'inici de campanya ha tingut lloc al Recinte Modernista de l'Hospital Sant Pau, a Barcelona. "El modernisme era una nació en moviment que s'havia redescobert com un projecte nacional perquè era un país que funcionava. Funcionava l'economia, la societat, l'art, la literatura, el país sencer", ha explicat Arza.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!