Excursions, sortides
Passejada en temps de collita a la terra del Préssec d’Ordal
Subirats | 02-06-2024 10:00 h.
El diumenge 02 de juny Subirats participa a Benvinguts a Pagès, una proposta agroturística lúdico-pedagògica que aquest 2024 arriba a la 9ª edició
La Festa vol remarcar la tasca essencial del sector primari i divulgar l’origen i la importància del consum i compra de productes de proximitat, així com la feina dels professionals del sector alimentari a la societat que permeten conformar un sistema alimentari sostenible, segur, resilient, saludable i d’accés universal.
Enguany, la gran festa de la pagesia catalana es torna a organitzar el mes de juny, amb la voluntat de fer coincidir el cap de setmana amb l’època primaveral, les bones temperatures i la campanya del sector fructícola i hortícola.
A Subirats, coincidint amb el primer cap de setmana del Mercat del Préssec d’Ordal, us proposem una passejada guiada per veure els camps de presseguers. Durant el recorregut descobrireu tot el que fa referència al conreu dels presseguers fins a la collita del fruit. S’explicaran diferents aspectes relacionats amb el préssec d’Ordal com la situació geogràfica, peculiaritats del préssec, treballs que es realitzen al camp durant la collita i la diferenciació respecte a altres préssecs. Es podran veure els camps de presseguers ja carregats de fruits, les varietats més primerenques, sobretot són els préssecs vermells, els més matiners. Amb la collita arriba el final del cicle, quan el préssec està en el seu punt òptim de maduració cal collir-lo, i els productors el venen al mercat del Préssec d'Ordal, al poble de Sant Pau d’Ordal. Després de la passejada, els visitants descobriran el mercat i els productors del préssec d’Ordal.
Durant tot el cap de setmana de Benvinguts a Pagès La Festa, els visitants podran gaudir d’altres experiències que tenen lloc al municipi, a Bodegues Sumarroca, Celler Eudald Massana i Llopart podreu visitar, tastar i comprar directament al celler. i en els restaurants: Celler d’Ordal, el Mirador de les Caves, l’hotel-restaurant Sol i Vi, Cal Xim i Cal Pere del Maset podreu degustar l’oferta gastronòmica de cuina catalana i tradicional basada en ingredients de proximitat.
La passejada per conèixer les tasques de cultiu dels presseguers i contemplar els presseguers madurs és d’agradable realització i poca complexitat.
Informació addicional passejada
Sortida passejada: A les 10 hores.
Punt de trobada: Escultura del Préssec d’Ordal
Preu de l’activitat: Gratuïta (inclou guia local i assegurança)
Durada de l’activitat: 2 hores aprox.
Recorregut: 4,5 quilòmetres (es recomana portar calçat adient i/o gorra)
Reserves
Fes la teva reserva a través del següent formulari: https://forms.gle/i2GgtdRfiZ5HjPdk8
Més informació a l’Oficina de Turisme de Subirats: Tel. 93 899 34 99 – info@turismesubirats.cat – www.turismesubirats.cat – WhatsApp 626 24 89 08.
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.