Música, concerts, balls
Serenates de la Geltrú
Vilanova i la Geltrú | 28-06-2024 22:00 h. fins 29-06-2024
Els propers 28 i 29 de juny torna la cita estival amb la música clàssica, amb els dos concerts del cicle SERENATES A LA GELTRÚ, al pati del Castell de la Geltrú. Les "Serenates" arriben així a la seva 25a edició, fidels als seus criteris de presentar concerts acústics de petit format dins de l'ampli ventall de les músiques "clàssiques", de la música antiga a la contemporaneïtat més avantguardista.
A l'edició d'enguany es podran escoltar dues propostes centrades en la música dels segles XX i XXI. El divendres 28, la pianista Laura Farré Rozada ens oferirà el viatge sonor "Del caos al cosmos", que inclou estrenes nacionals d'obres de Komitas, Nenov, Abramian, Chebotarian, Amiryan i Stanchinsky. EL dissabte 29, el Duo Prat portarà a l'escenari duos de Kodály i Ravel per a violí i violoncel. Ambdós concerts són a les 22 h, i les entrades es podran comprar 1 hora abans al mateix Castell de la Geltrú a un preu de 15 euros.
LAURA FARRÉ ROZADA és una pianista i matemàtica, considerada una “Rising Star” per la BBC Music Magazine i un “Nou talent” pels BIME Equity Awards 2022. Premiada amb l’American Classical Young Musician Award 2022 a Washington D.C., ha sigut músic resident al Regne Unit (Birmingham Contemporary Music Group) i al Canadà (Laurier University, Banff Centre). Com a solista, ha publicat dos àlbums i actuat a algunes de les millors sales d’Espanya, França, Alemanya, Bulgària, Sèrbia, Regne Unit, Canadà, Estats Units, Singapur i Argentina. Els seus concerts s’han retransmès per France 3, France Musique, BBC Radio 3, Sveriges Radio P2 (Estocolm), RTVE i TV3. També apareix al documental Revolutionary Quartet, l'enigma Gerhard, estrenat al festival In-Edit Barcelona 2023, i guardonat amb el Premi Millor Documental Musical Nacional. Ha treballat amb compositors de renom com George Crumb, Brian Ferneyhough, Michael Finnissy i Rebecca Saunders; i protagonitzat més de 60 estrenes d’obres d’Unsuk Chin, Philippe Manoury, David Lang, George Lewis, Dai Fujikura, Anna Thorvaldsdóttir, Pierre Jodlowski, Vladimir Djambazov, Thierry Escaich, Ofer Ben-Amots i Tyshawn Sorey, entre d’altres.
EL DUO PRAT està format per Bernat Prat Sabater, violí, i Oriol Prat Sabater, violoncel. BERNAT PRAT SABATER inicià els estudis musicals amb els seus pares i els de violí amb Sergi Bello a l’Escola de Música de Capellades. Va ser alumne de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudià violí amb Eva Graubin i música de cambra amb el Quartet Casals i Kennedy Moretti. Va continuar la seva formació a l’Hochschule für Musik Basel, on va estudiar violí i música de cambra amb Rainer Schmidt. Durant l’etapa a Basilea va tenir l’oportunitat d’impartir classes i rebre consells de Ferenc Rados, Ralf Gothóni, Gábor Takács-Nagy, Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak i Sergio Azzolini. ORIOL PRAT SABATER inicia les classes de violoncel amb el mètode Suzuki i més endavant rep classes particulars d’Iñaki Etxepare. El 2012 obté els estudis superiors a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Damián Martínez, i de música de cambra amb el Quartet Casals i Kennedy Moretti. El 2015 finalitza el màster d’interpretació amb Claudio Bohórquez a la Stuttgarter Musikhochschule. Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE). És professor de violoncel al Conservatori de grau professional del Liceu. Des del 2014 és, amb el seu germà Bernat, membre fundador del Cosmos Quartet.
Les SERENATES A LA GELTRÚ són organitzades per Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú amb l'Ajuntament de Vilanova, i compta amb el suport de Joventuts Musicals de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.