Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

XIX Trobada de cançó d'autor dels Països Catalans

Sant Pere de Riudebitlles | 03-08-2024 22:30 h.

XIX Trobada de cançó d'autor dels Països Catalans

Sempre defensem La Trobada com un espai per defensar la música en català i de reflexió política, per seguir treballant cap a la construcció d'una societat més justa. Són 19 edicions (!!!), en la defensa de la llengua catalana, la cançó d'autor i els Països Catalans.

Enguany amb especial il·lusió per l'actuació del Riudebitllenc Cesk Freixas qui amb la seva banda, i aquest concert, celebra aquest 2024 els seus 20 anys d'alt de l'escenari dins la seva gira de comiat.

Antecedents:

La Trobada de Cançó d'Autor dels Països Catalans és un festival anual de cançó d'autor que se celebra a Sant Pere de Riudebitlles cada estiu des del 2005. La intenció és reunir a l'escenari artistes de parla catalana d'arreu dels Països Catalans, amb la voluntat de reivindicar la nació sencera, generar consciència d'on venim i del valor de la nostra cultura popular i les seves cançons.

La primera Trobada tingué lloc a un bar del poble, però l'any següent es traslladà a la Plaça de l'Església en el marc del barri vell, amb un aforament de mig miler de persones que en alguna ocasió ha quedat petit.

L'acte ha servit també com a altaveu de lluites i reivindicacions, com Som Escola, la Vegueria Penedès, la campanya Riudebitlles decideix, en suport als i les docents de les Balears, el cas del membre dels CDR Adrià Carrasco o per la llibertat dels i les preses polítiques i el retorn de les exiliades, concert que va ser presentat per la periodista Txell Bonet.

Durant aquestes 19 edicions han actuat a La Trobada artistes d'arreu dels Països Catalans, completant un mosaic que ha evidenciat la fortalesa i vitalitat de la música de cançó d'autor al nostre país:

Pau Alabajos Torrent-València,
Maria José Cardona Formentera,
Pere Figueres Rosselló-Catalunya Nord,
Meritxell Gené Lleida,
Verdcel Alcoi,
Biel Majoral, Algaida-Mallorca.
Jaume Arnella Barcelona,
Cesk Freixas Riudebitlles,
Maria del Mar Bonet Palma de Mallorca,
Borja Penalba València,
Feliu Ventura Xàtiva,
Albert Fibla Badalona,
Miquel Gil Catarroja-València,
Pere Tàpies Vilanova i la Geltrú,
Ovidi 3 Barcelona,
Marcel Pich Palma de Mallorca,
Quico Pi de la Serra Barcelona,
Jordi Montañez Barcelona,
Toti Soler Vilassar de Dalt,
Gemma Humet Terrassa,
Mazoni Bisbal d’Empordà,
Sílvia Tomàs Barcelona.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!