Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació del Retrat dedicat a Albert Salvany i Bertran

Vilanova i la Geltrú | 20-09-2024 19:00 h.

Presentació del Retrat dedicat a Albert Salvany i Bertran

L'any 2014 l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va declarar Salvany fill predilecte de la ciutat. Aquesta publicació n'amplia l'homenatge, amb la voluntat de plasmar per escrit i posar a disposició de la ciutadania la seva trajectòria vital. El text presenta Albert Salvany com l'home senzill que va ser. Treballador incansable en el seu ofici de ferrer, humil i planer, però amb una gran personalitat i que exercia un lideratge innat allà on era. Arrelat al folklore i a les festes populars de Vilanova i la Geltrú, Salvany va ser un puntal en dues de les principals entitats de la nostra ciutat: l'associació dels Tres Tombs i la colla castellera dels Bordegassos.

Les persones que el van conèixer coincideixen en el seu factor humà. Una persona que cohesionava grups, que liderava sense proposar-s'ho, que sempre trobava solucions amables i que sabia deixar fer sense imposicions. Només des del compromís i des de la dedicació desinteressada es pot entendre la capacitat per fer créixer l'organització de les festes de Sant Antoni Abat, com a primer president de l'associació dels Tres Tombs, o la consolidació de la principal colla castellera vilanovina essent el cap de colla dels Bordegassos.

L'autor del Retrat és el vilanoví Alexandre Kanko Ràfols Cabrisses. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, ha estat membre fundador de la colla castellera Bordegassos de Vilanova, ocupant diversos càrrecs de l'organització. A partir d'un text que encaixa a la perfecció amb el tarannà del personatge, proper i col·loquial, transporta a una Vilanova i la Geltrú que bategava molt fort, especialment en les dècades dels setanta i vuitanta, en l'ebullició cultural que esclatava després de la dictadura. La ciutat gaudeix avui d'un teixit associatiu esplèndid que deu molt a persones com l'Albert Salvany.

La sèrie Retrat es publica ininterrompudament des de 1999, amb l'objectiu d'enaltir persones que han deixat petjada a la nostra ciutat, que l'han enriquida pel seu esperit de servei i que són exemple a seguir en els seus àmbits d'actuació personal i professional.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!