Ocupació

Set persones regularitzaran la seva situació laboral a Sitges amb el programa ACOL

L’Ajuntament de Sitges incorporarà 4 treballadors i 3 entitats socials sense ànim de lucre de la vila podran contractar-ne una cadascuna

Set persones regularitzaran la seva situació laboral a Sitges amb el programa ACOL. Ajuntament de Sitges

Set persones regularitzaran la seva situació laboral a Sitges amb el programa ACOL. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges i tres entitats socials sense ànim de lucre de la vila contractaran a través de la línia ACOL set persones migrades, usuàries de Drets Civils i en risc d’exclusió social, que es troben en procés de tramitació de permís de treball. Aquestes persones podran regular la situació laboral amb un contracte d’un any després que la Generalitat hagi donat llum verda, recentment, a la resolució del pla d’ocupació presentada a la Línia ACOL del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), dins del Programa Treball i Formació. De les set candidatures que optaven al programa ACOL, les set han estat acceptades i això permetrà que per primera vegada l’Ajuntament de Sitges contractarà 4 persones  mitjançant a aquesta línia ACOL, ja que fins ara els consistoris no podien sumar-se a la convocatòria. En aquest projecte hi ha col·laborat conjuntament la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, i també, Drets Socials, Ciutadania i Igualtat. Pel que fa a les contractacions a l’Ajuntament, també hi ha intervingut la regidoria de Recursos Humans. Juntament amb el consistori, el Casino Prado Suburense, la Fundació del Sitges- Festival Internacional de Cinema de Catalunya i la Fundació Ave Maria, podran contractar 1 persona a cada entitat. Amb la subvenció les diferents entitats podran incorporar personal amb el salari subvencionat pel departament de treball.La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, remarca que “aquesta línia de subvencions a la contractació és una oportunitat per facilitar la regularització de persones migrades extracomunitàries, les qui troben múltiples traves burocràtiques per poder gaudir de permisos de residència i treball, els quals els donen accés a una major qualitat de vida. A més, la possibilitat d’oferir llocs de treball des de les administracions, com és el cas de l’Ajuntament de Sitges, és significatiu, tant pel seu rol de creadores d’ocupació com per la vocació social d’aquest tipus de contractacions.”

Ara les persones escollides hauran d’iniciar els tràmits d’estrangeria per demanar un NIE provisional i la tramitació temporal del permís de treball d’un any a l’organisme corresponent. L’inici del contracte serà abans del 30 d’octubre d’aquest 2022 i la durada serà per a un any. Un cop finalitzat aquest termini, ja es podrà iniciar la tramitació per tenir un NIE amb permís de treball, cosa que permetrà a les persones beneficiàries poder treballar regularment amb contracte al país. El treball transversal realitzat entre el Servei de Drets Civils de la Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, i el Servei d’Ocupació de la regidoria de Promoció Econòmica i també amb les 3 entitats de la vila permeten tirar endavant conjuntament aquest projecte social.


Línia ACOL, persones beneficiàries i entitats de Sitges

L’Ajuntament de Sitges va oferir per primera vegada l’any 2020 l’acompanyament a les entitats locals interessades (fundacions, entitats socials, etc.) posant-les en contacte amb les persones candidates a través del servei municipal d’atenció a les persones nouvingudes, per tal que poguessin presentar-se conjuntament a la Línia ACOL per poder contractar una persona pendent de regularitzar durant 12 mesos.

Les Regidories de Drets Socials i Promoció Econòmica van treballar de forma conjunta amb les 5 entitats interessades que van presentar 7 ofertes de treball per a 7 persones candidates, de les quals el SOC en va aprovar 5. Les persones nouvingudes van començar a treballar entre el febrer i març del 2021 a entitats socials de la vila com la Fundació del Sitges – Festival Internacional de Cinema de Catalunya, la Fundació Ave Maria i l’Hospital de Sant Joan Baptista. Tot i que inicialment es van contractar 5 persones, el procediment el van finalitzar 4.

Després de la finalització del contracte i de treballar 12 mesos a jornada complerta, les 7 persones ja podran iniciar la tramitació per tenir un NIE amb permís de treball, i treballar regularment amb contracte.

Al 2021 l’Ajuntament de Sitges va tornar a ajudar les entitats socials sense ànim de lucre perquè demanessin la línia ACOL del Servei d’Ocupació de Catalunya, junt amb el mateix Ajuntament. 

Les persones contractades començaran a treballar abans del 30 d’octubre de 2022, i són usuàries del Servei d’Atenció a Persones Nouvingudes de Drets Civils Sitges i han estat seleccionades per l’ACOL a partir de criteris com la situació familiar, econòmica o de vulnerabilitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local