Oci nocturn

El segon Consell d’Adolescents de Sitges proposa la creació d’una discoteca per a joves de 12 a 17 anys

La iniciativa contempla que les begudes siguin a un preu assequible, i demanen que es tingui en compte la seguretat i el transport públic per garantir un retorn segur a casa

El segon Consell d’Adolescents de Sitges proposa la creació d’una discoteca per a joves de 12 a 17 anys. Ajuntament de Sitges

El segon Consell d’Adolescents de Sitges proposa la creació d’una discoteca per a joves de 12 a 17 anys. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Catorze consellers i conselleres, d’entre 1r i 4t d’ESO dels instituts Vinyet, Benaprès i Escola Pia, han presentat aquest dimarts el projecte final del 2n Consell d’Adolescents de Sitges: la creació d’una discoteca per a dues franges d’edats diferents: de 12 a 13 i de 14 a 17 anys.

El projecte proposa que sigui en una discoteca o bé un local d’oci nocturn que ja estigui en funcionament per tal de poder acollir aquesta activitat en un horari especialment habilitat. En cas que sigui un espai municipal, es proposa l’Escorxador com a edifici on es podria situar la discoteca ja que es preveu destinar aquest equipament espai polivalent per a espectacles de petit format i això podria incloure activitats musicals. La proposta preveu que els adolescents de 12 a 13 anys puguin accedir-hi de 17 a 20 h, mentre que en el cas dels adolescents de 14 a 17 anys sigui de 20.30 a 1 h de la matinada. La discoteca obrirà els dissabtes un cop al mes, tret de les dates especials en què funcionarà més dies, per exemple, per Nadal, Carnaval, Setmana Santa, Tots Sants (Halloween). A l’estiu, es planteja obrir dos dies divendres i dissabtes. La iniciativa contempla que les begudes siguin a un preu assequible, i demanen que es tingui en compte la seguretat i el transport públic per garantir un retorn segur a casa. La iniciativa també aposta per djs joves i la possibilitat d'escoltar i ballar música en directe.

La sessió final de la segona edició del Consell d’Adolescents de Sitges, celebrada aquest dimarts, al saló de plens de l’Ajuntament, ha permès als membres d’aquest òrgan de participació presentar el projecte davant l’Alcaldessa, Aurora Carbonell, i el regidor de Joventut, Xavier Salmerón.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha felicitat els consellers i conselleres per “una feina del tot lloable” i ha agraït la seva tasca “com a membres del consell perquè el treball per a la comunitat és del tot necessari en les societats”. Alhora, l’Alcaldessa ha remarcat “la importància de tenir en compte les necessitats generades pel col·lectiu dels joves i els adolescents perquè sense tenir en compte la seva mirada descuidem una part de la realitat” i ha subratllat que “escoltar la veu dels adolescents és fonamental per millorar Sitges”.

El regidor de Joventut, Xavier Salmerón, ha assegurat que “la proposta que ens presenten podria ser àmpliament reivindicada per generacions anteriors d'adolescents, ja que és una petició històrica i tenim la voluntat de proposar una solució". Xavier Salmerón ha afegit que “aquest és el segon any de vida del Consell dels Adolescents i s'ha demostrat l'encert de la creació d'aquest òrgan participatiu per donar veu als joves del municipi, així com la formulació de propostes".

Per tal de treballar el projecte, els membres del consell d’Adolescents s’han reunit durant les sessions prèvies amb el regidor de Cultura i Joventut, així com també amb un representant jove de l’oci nocturn a Sitges per conèixer el funcionament d’un bar musical. 

Els integrants del 2n Consell d’Adolescents són Nora Puche, Mar Ruiz, Erika Tarrafeta, Dylan Garcia, Diego Olmedo, Marc Cid, Gabriel Bomyer, Lucía Araque, Erik Gimenez, Maria Lozano, Laura Llansó, Abril López, Alba Buch, Adam Griou, Melodie Constant i Martina López. El 2n Consell d’Adolescents han conclòs el seu projecte reivindicant que: “Sitges té una vida social molt activa però en cap moment es pensa en la nostra franja d’edat, en què no som prou grans per anar als bars musicals del poble però no som tan petits com per estar als parcs. Però com a representants dels nostres companys i companyes dels instituts de Sitges creiem que un espai d’oci diferent pensat exclusivament per a joves de 12 a 17 anys és necessari a Sitges per no haver de marxar a altres pobles on sí que són possibles aquestes discoteques”. 
Els treballs d’aquest Consell d’Adolescents han estat coordinats per la regidoria de Joventut.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local