Horticultura comunitària

Cubelles obre les inscripcions per cultivar l’Hort de Can Travé

A partir del 19 de setembre començarà a funcionar per primera vegada l’activitat municipal d’horticultura comunitària, ecològica i terapèutica, que comptarà amb un grup estable de 15 persones

Cubelles obre les inscripcions per cultivar l’Hort de Can Travé. Ajuntament de Cubelles

Cubelles obre les inscripcions per cultivar l’Hort de Can Travé. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Hort de Can Travé ha obert les inscripcions per participar de l’activitat permanent d’horticultura comunitària, ecològica i terapèutica. Qui estigui interessat en formar part del grup permanent de 15 persones que conrearan l’hort durant tot l’any pot inscriure’s enviant un correu electrònic a hortscantrave@cubelles.cat o posant-se en contacte al telèfon 617380545. Les inscripcions son gratuïtes amb l’únic requisit d’estar empadronat al municipi. Les persones interessades poden escollir participar dos dies a la setmana, els dilluns de 16.30 a 19.00 h. i els dimecres de 9.30 a 12.00 h., o bé poden optar per participar un dels dos dies, els dilluns al matí o els dimecres a la tarda. L'activitat arrencarà a partir del dilluns 19 de setembre.

El projecte impulsat per les regidories de Medi Ambient i Benestar Social i Gent Gran s’ha basat en un model comunitari, que es gestiona en grup i que es vol allunyar d’altres horts municipals que reparteixen parcel·les individuals que es cultiven aïlladament.

Alexandra Corvillo, regidora de Benestar Social i Gent Gran, ha comentat que han escollit aquest tipus de gestió comunitària perquè un dels objectius és “crear xarxa, fomentar el teixit i la cohesió social entre el grup participant”. En aquesta línia, l’activitat de l’hort segons explica Alexandra Corvillo, s’espera que pugui “potenciar l’empoderament personal i els valors com el treball en equip i compartit”.

Un altre aspecte destacat des d'aquesta regidoria és la inclusió social, ja que el grup de l’hort comunitari serà heterogeni d’edats i col·lectius diferents. Finalment, Alexandra Corvillo, regidora de Benestar Social i Gent Gran, també apunta que l’activitat està pensada per aconseguir “el benestar integral de la persona ja que la feina conjunta a l’hort és una eina terapèutica tant des del punt de vista emocional com físic i social”.

L’Hort de Can Travé neix també amb altres objectius. El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, n'ha destacat "la reivindicació del cultiu de la terra com un dels oficis històrics de Cubelles" o que "l'activitat permet recuperar part del patrimoni propi de Can Travé, que havia disposat històricament d’un hort per abastir-se". Josep Maria Hugué també ho considera una "aposta per l'agricultura ecològica i els valors de la sostenibilitat i l’alimentació sana cultivada a prop de casa".

Més enllà del grup estable, l’Hort de Can Travé també rebrà visites puntuals dels centres educatius o del projecte Fem Pinya, entre d’altres. A banda, també s’organitzaran activitats obertes de cap de setmana que tindran les seves pròpies inscripcions mitjançant la web de l’Ajuntament.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local