L’empresa de transports Plana recorrerà la sanció pel descuit d’una nena en un bus escolar de Sitges. ACN
ACN/ Gemma Sánchez |
Sitges
11-11-2022 17:44
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’empresa de transports Plana presentarà un recurs contra els més de 1.200 euros de penalització del contracte acordats pel Consell Comarcal del Garraf pel descuit d’una alumna d’I3 que viatjava al bus de l’escola Maria Ossó. La companyia discrepa de la sanció perquè considera que la responsabilitat dels fets és “exclusiva” de l’empresa que presta el servei de monitoratge. Al seu torn, la Fundació Pere Tarrés, responsable dels monitors, ha lamentat novament els fets “i el patiment que hagin pogut ocasionar a la nena i a la seva família”. En el seu cas, el Consell Comarcal ha acordat una penalització de 8.200 euros. La Fundació diu que els serveis jurídics n’analitzaran el contingut per valorar si ho recorren.
L’ens comarcal ha detallat aquest divendres el resultat de l’expedient de penalitzacions de contractes després d’haver investigat el descuit de la nena en un bus durant set hores el passat 19 de setembre. El Consell considera que la responsabilitat és compartida entre l’empresa de transport i la de monitors, motiu pel qual la presidenta Mònica Gallardo ha dit que se’ls ha aplicat la màxima sanció prevista als contractes: un 5% de la licitació.
Tot i ser el mateix percentatge, la diferència entre les dues penalitzacions rau en els contractes que les dues empreses tenen amb el Consell Comarcal. La presidenta ha recordat que la licitació del monitoratge engloba les 13 línies escolars que es presten aquest curs des de l’ens, amb un contracte que supera els 165.000 euros. En canvi, el transport a Plana es licita línia a línia. En el cas de la ruta on va haver el descuit de l’alumna, el contracte és de més de 25.200 euros.
Des de Plana refusen la sanció. En un comunicat, asseguren que les conclusions internes del Consell Comarcal “focalitzen la responsabilitat en el servei de monitors d’acompanyament” i recalquen que això recau en una altra empresa independent del transport. “No som els responsables”, assevera la companyia d’autobusos, que afegeix que “no es pot sancionar una empresa per quelcom que no s’exigia ni era responsabilitat segons la licitació”.
Per la seva part, la Fundació Pere Tarrés es mostra menys taxativa. En el moment dels fets va assegurar que l’empresa de transports és qui té l’última responsabilitat d’inspeccionar l’autocar abans d’aparcar-lo a la cotxera per verificar que no hi ha ningú. Aquest divendres, però, s’han limitat a lamentar els fets i a traslladar la sanció als seus serveis jurídics “per estudiar i valorar-ne els continguts”.
“Es donarà resposta en el termini que s’estableix per fer al·legacions si així es considera oportú”, precisen, mentre recorden que la companyia fa més de deu anys que presta servei de monitors al transport escolar arreu de Catalunya “i mai s’havia donat una situació com aquesta”.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!