Alertes mòbils

Protecció Civil farà a un simulacre d'emergència al Penedès el 12 d'abril

La primera prova es farà a Lleida el 28 de febrer per provar el nou sistema d'alertes per mòbil

Protecció Civil farà a un simulacre d'emergència al Penedès el 12 d'abril. ACN

Protecció Civil farà a un simulacre d'emergència al Penedès el 12 d'abril. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que en els propers quatre mesos Protecció Civil farà quatre simulacres arreu del territori per provar el nou sistema d'alertes per mòbil davant d'una emergència, que ha entrat en funcionament aquest dimecres després que s'hagi fet efectiu el traspàs de competències per part del govern espanyol. El primer simulacre es farà el pròxim 28 de febrer a Lleida, els Pirineus i l'Aran. El 12 d'abril es farà a Tarragona, el Penedès i l'Ebre, el 27 d'abril a la Catalunya central i Girona i, finalment, el 31 de maig a Barcelona. Amb aquest nou sistema, els ciutadans de la zona afectada rebran un missatge quan s'activi una alerta davant de casos "concrets", com un incendi o un accident natural.

El titular d'Interior ha explicat aquest dimecres que l'instrument no s'utilitzarà per informar ni per donar avisos de servei, sinó que només s'activarà en cas d'emergència i, en concret, "quan hi ha alertes que comporten l'activació dels ciutadans". En aquests casos, la població afectada rebrà un missatge on s'informarà de l'alerta i se li donarà instruccions a seguir. El missatge arribarà als telèfons que es trobin dins l'àrea d'influència de l'emergència i s'anirà reproduint en els mòbils mentre estigui activa, segons ha detallat el conseller.

El Departament d'Interior també ha concretat que els missatges contindran el missatge "Alerta de Protecció Civil" i un text en què s'identificarà el tipus d'emergència, la zona concreta d'afectació i les recomanacions a la població. Les alertes es generaran en els dos idiomes oficials i, segons Interior, si s'escau, també en anglès.

Amb tot, Interior ha afirmat que el sistema és útil en situacions d'emergència "greu", perquè permet avisar "a molta població en un període curt de temps".

El primer cop que es va posar a prova a Catalunya va ser en el simulacre de confinament per accident químic del passat 2 de novembre a la zona de Tarragona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local