Les defensores dels drets humans deixen empremta a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes
Redacció |
Sant Pere de Ribes
04-05-2023 11:27
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La setmana passada Sant Pere de Ribes va rebre la visita de tres defensores dels Drets Humans en una iniciativa que s’ha portat a terme gràcies a l’adhesió del municipi al projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En el decurs de la seva visita van ser rebudes a la Casa de la Vila per l’executiu local i acompanyades per la regidora Cooperació, Solidaritat i Pau, Sandra Shimazu.
El dimecres 26 d’abril, Ryma Sheermohammadi (traductora, intèrpret i activista iraniana) i Wendy Quintero (periodista i activista nicaragüenca) van fer una conferència que va tenir com a eix central les dones a Iran i Nicaragua des de la mirada dels Drets Humans i en la qual es van explicar les vivències i la tasca que porten a terme en sensibilitzar, donar visibilitat i informar sobre la vulneració de drets bàsics i accions injustes en defensa dels valors bàsics de la nostra societat com són els Drets humans.
Divendres 28 d’abril va ser el torn de Laila Ajjawi (grafitera i activista palestina) que després d’un primer contacte amb la nostra cultura i història, va fer un recorregut per veure els diferents murals de sensibilització d’art urbà del municipi i deixar la seva empremta dibuixant un element simbòlic sobre la pau en un dels murals dels refugiats amb la participació d’una quinzena d’alumnes l’INS Alexandre Galí. L’artista i activista va quedar impressionada de la qualitat dels grafits dels diversos murals de processos migratoris i agermanament amb Puerto Cabezas- Bilwi. Posteriorment, va desplaçar-se a l’INS Montgròs per fe una xerrada a l’alumnat de 3r d’ESO sobre els seus orígens i la vida al camp de refugiats d’Irbid, al nord de Jordània. Ajjawi va parlar de l’art com a mètode d’expressió i va respondre a les preguntes dels nois i noies del centre que han treballat la temàtica en el marc de diversos projectes relacionats. Finalment va cloure la visita amb un dibuix en un mur de l’institut amb el lema escollit per l’alumnat “El poder de l’Art”.
En el marc del projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans és previst que el municipi organitzi i aculli més activitats a la tardor.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!