Curs 2022/23

El 20è Consell d’Infants proposa a l’Ajuntament un projecte de “salting” públic per a Sitges

Les conselleres i els consellers han presentat aquest projecte com un espai de joc i diversió que tindrà el salt i els llits elàstics com a activitat principal

El 20è Consell d’Infants proposa a l’Ajuntament un projecte de “salting” públic per a Sitges . Ajuntament de Sitges

El 20è Consell d’Infants proposa a l’Ajuntament un projecte de “salting” públic per a Sitges . Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 

El 20è Consell d’Infants de Sitges ha presentat aquest dilluns el SaltSitges, un projecte de llits elàstics (“salting”) públic davant l’alcaldessa en funcions de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor d’Educació en funcions, David Martínez. L’acte de cloenda del Consell, celebrat al Saló de Plens de l‘Ajuntament, ha comptat també amb l’assistència de públic i les famílies de les conselleres i els consellers.

Els membres d’aquest òrgan de participació ciutadana han remarcat que “aquest any hem triat com a tema de treball la projecció d’un equipament que creiem és molt necessari a Sitges: un “salting” públic. Potser d’entrada pensaràs que és un tipus d’instal·lació que no és propi que faci realitat un ajuntament, però nosaltres estem segurs que sí que ho és. El poble creix i cada dia hi ha més infants i adolescents. Per això, necessitem més espais d’esbarjo i de convivència. Espais amb recursos i ideats des de la nostra visió i edat”.

L’alcaldessa de Sitges en funcions, ha agraït “la feinada que heu fet les conselleres i els consellers del 20è Consell d’Infants amb el projecte de SaltSitges perquè és molt interessant” i ha afegit que “us vull felicitar perquè heu treballat de valent i heu tingut una gran responsabilitat representant els vostres companys i companyes de l’escola igual com les regidores i els regidors fem aquí, al saló de plens, com a representants de la ciutadania per poder millorar la vila”. 

Aquest nou servei lúdic que Sitges necessita, segons el Consell d’Infants, hauria de ser un espai de joc i diversió que tindrà el salt com a activitat principal. A més, podria tenir diferents tipus de matalassos, zones amb guerra de pals, tobogans, zona giratòria i piscina de boles, entre d’altres. El SaltSitges permetria divertir-se i relacionar-se als infants a partir de 6 anys, tot i que hi hauria una zona especial de 0 a 5 anys. Les consellers i els consellers proposen ubicar-lo a diferents localitzacions (com al costat de l’Espai Jove, a Can Robert, Can Pei, on hi havia ells mòduls prefabricats de l’Escola Agnès de Sitges, o a les Pruelles) i que tingui un cost entre els 3 i els 6 euros amb una zona habilitada per a menjar. A més, aquest equipament serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda, activitats adaptades i possibilitat de Braille i llenguatge de signes.

Els membres del 20è Consell d’Infants de Sitges han assegurat que “esperen que l’Ajuntament escolti les seves propostes i que es puguin desenvolupar” i han afegit que valoren el treball realitzat durant aquest curs 2022-2023 perquè “ha estat una experiència bona i hem après a treballar en grup, escoltar els altres i consensuar decisions tots junts.

Per tirar endavant el projecte, el Consell d’Infants va visitar el 15 de maig un “salting” a Cornellà (Jump Yard) per avaluar i viure aquesta proposta, ja que coneixen molt bé el “salting” que hi ha a Vilanova i la Geltrú. Dies més tard, el 30 de maig Les conselleres i consellers es van reunir amb el regidor de Serveis Urbans, Jaume Monsterio, per comentar-li el projecte i que el “salting” de Cornellà estava ubicat en un edifici propietat de l’ajuntament i que es va fer un concurs públic per licitar la gestió de l’espai a l’empresa que presentés una proposta més adequada. El regidor va agrair la proposta i va comentar que valoraria el projecte.   

En el marc de l’acte de cloenda del 20è Consell d’Infants, els 22 consellers i les conselleres d’aquest curs, representants de sis escoles de Sitges  (Agnès de Sitges, Esteve Barrachina, Maria Ossó, Miquel Utrillo, Pia de Sitges i British School of Barcelona) també han lliurat la memòria que aplega en un document amb tot allò que han fet durant les sessions del curs i les propostes que han recollit durant mesos.

Els consellers i les conselleres, que finalitzen el curs de sisè de primària i que han acabat la seva etapa al Consell d’Infants de Sitges, han rebut el diploma de comiat i el llibre de ‘Sitges d’ahir i de sempre’ com a record. Alhora també com a obsequi tots els infants, tant els de sisè com els de cinquè de primària, i que integren el 20è Consell han obtingut una orla i han pogut degustar un petit pica-pica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local