Seguretat viària

Campanya policial per reduir els accidents de trànsit a causa del consum d'alcohol i drogues

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, els Mossos i les Policies Locals faran aquesta setmana controls per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i zones urbanes

Campanya policial per reduir els accidents de trànsit a causa del consum d'alcohol i drogues. Generalitat de Catalunya

Campanya policial per reduir els accidents de trànsit a causa del consum d'alcohol i drogues. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des d’avui, dilluns 19 de juny, i fins al proper diumenge 25, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb el cos dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals una campanya intensiva de controls per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i zones urbanes.

Coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan, des dels dies previs es despleguen controls policials de drogoalcoholèmia pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que el consum d’alcohol i d’estupefaents pot provocar accidents de trànsit mortals i greus.

L’SCT recorda que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident es pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0’0%.

En la campanya corresponent a Sant Joan de 2022, es van posar una mitjana de 173 denúncies diàries per positius en alcohol o drogues. Concretament es van detectar i denunciar en aquests set dies 955 positius en alcoholèmia, 161 dels quals van ser penals. Convé destacar que del conjunt de proves d’alcoholèmia realitzades, un total de 14.422, un 6.6% van ser positives. A més, es van produir també 259 positius indiciaris en estupefaents, un 51% del total de drogotests realitzats.

El 2022, l’alcohol i les drogues van representar el 6,1% del total dels factors concurrents dels sinistres amb víctimes en vies interurbanes. D’altra banda, l’any passat Mossos d'Esquadra i policies locals van detectar 11.702 conductors amb alcoholèmies penals (superiors a 0,6 mg/l), un 52,3% més que el 2019. En els delictes de trànsit registrat el 2022, hi va haver 685 denunciats penalment per conduir sota els efectes de les drogues (soles o combinades amb alcohol), els quals s’han gairebé duplicat respecte al 2019. Més de la meitat dels delictes de trànsit comesos l’any passat, un total de 23.715, van ser per conduir begut o drogat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local