Abogados Cristianos

El jutjat suspèn l'aplicació de l'eutanàsia a una jove de 23 anys a l'hospital de Sant Camil

Dona tres dies a la fiscalia i l'administració perquè es posicionin sobre el cas

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El jutjat contenciós administratiu número 12 de Barcelona ha paralitzat l'aplicació de l'eutanàsia a una jove de 23 anys que estava prevista per aquest divendres  a l'hospital de Sant Camil. El jutjat ha donat tres dies a la fiscalia i a l'administració perquè es posicionin sobre el cas, de manera que escoltarà els seus arguments abans de prendre cap altra decisió.

La petició de paralitzar l'eutanàsia l'ha fet el seu pare, representat per Abogados Cristianos, i el jutjat no ha entrat al fons de la qüestió però entén que la urgència del cas porta a prendre aquesta mesura cautelaríssima. Abogados Cristianos al·lega que la dona, identificada com a N.C.R., no complia els requisits establerts per accedir a l'eutanàsia, ja que no es trobava en ple ús de les seves facultats mentals.

N.C.R. pateix trastorn límit de la personalitat i trastorn obsessiu compulsiu, a més d'una lesió medul·lar que la va deixar sense mobilitat a les cames després d'un intent de suïcidi el 2022.

Dubtes sobre la capacitat de decisió

Un dels arguments clau d'Advocats Cristians va ser la inestabilitat emocional de la jove, que hauria mostrat canvis d'opinió respecte a la seva decisió de sol·licitar l'eutanàsia en els últims dies. Aquesta situació va portar a la metge i la psicòloga encarregades del procediment a retirar-se del cas.

La presidenta d'Advocats Cristians, Polònia Castellanos, va expressar la seva preocupació davant la possibilitat que l'eutanàsia es converteixi en una via fàcil per acabar amb la vida de persones amb malalties mentals, en lloc de buscar tractaments adequats. Castellanos va advertir sobre els riscos de legalitzar l'eutanàsia, assenyalant que "a qualsevol ens pot passar el mateix".

Debat obert sobre l'eutanàsia

Aquest cas ha reavivat l'intens debat sobre l'eutanàsia a Catalunya, posant sobre la taula qüestions ètiques i legals de gran complexitat. Quins són els límits de l'autonomia personal? Com garantir que les persones que sol·liciten l'eutanàsia ho fan de forma lliure i conscient? Existeixen alternatives terapèutiques que puguin millorar la qualitat de vida d'aquests pacients?

La decisió del jutjat ha estat rebuda amb opinions encontrades. Mentre alguns celebren l'aturada de l'eutanàsia, argumentant que s'ha protegit la vida d'una persona vulnerable, altres critiquen la intervenció judicial i defensen el dret de cada individu a decidir sobre el seu propi final.

El que està en joc

Més enllà d'aquest cas concret, el que està en joc és la definició mateixa d'una mort digna. És l'eutanàsia l'única opció per a qui pateixen malalties greus i incurables? Com podem garantir que les persones més vulnerables estiguin protegides? Aquest debat, lluny de tancar-se, continuarà alimentant la reflexió sobre un dels temes més controvertits de la nostra societat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local