Institut Català d’Oncologia

L’Hospital Universitari d’Igualada incorpora els catèters PICC que faciliten el tractament als pacients d’oncologia

L’equip d’Infermeria del Consorci Sanitari de l’Anoia ha rebut formació sobre la nova tècnica a l’Institut Català d’Oncologia

L’Hospital Universitari d’Igualada incorpora els catèters PICC que faciliten el tractament als pacients d’oncologia. CSA

L’Hospital Universitari d’Igualada incorpora els catèters PICC que faciliten el tractament als pacients d’oncologia. CSA

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des d’aquest estiu, els pacients que han de rebre tractaments d’oncologia a l’Hospital Universitari d’Igualada ja ho fan mitjançant una nova tècnica: els catèters PICC. Es tracta d’un catèter que es col·loca a la vena des de l’avantbraç fins al pit i que es pot mantenir inserit entre 6 mesos i un any. Un cop col·locat, aquest Catèter Central d’Inserció Perifèrica (PICC) serveix tant per rebre el tractament com per extreure mostres de sang per fer analítiques, sense haver de punxar al pacient cada vegada. Abans, cada vegada que s’havia de fer un tractament calia col·locar –i després retirar- un catèter, o bé col·locar-lo al quiròfan. Ara ja no és necessari, ja que els PICC es col·loquen des de la pròpia àrea d’infermeria, no requereix sutures, i es pot deixar col·locat durant els mesos que duri el tractament.

Des de l’equip d’infermeria de l’Hospital de Dia Oncològic destaquen que es tracta d’un gran avenç per al benestar, la seguretat i la comoditat dels pacients d’oncologia ja que amb aquests nous catèters s’eviten punxades innecessàries, s’evita haver d’entrar a quiròfan i, el més important, es preserven les venes del tractament químic que han de rebre els pacients. A més s’agilitza el temps de tractament perquè l’accés està disponible i, en el cas dels pacients que fan tractament a l’Institut Català d’Oncologia (ICO), poden fer el manteniment de les cures del catèter a Igualada sense haver-se de desplaçar. D’altra banda, el CSA destaca també un altre benefici: la instauració dels PICC ajuda a descongestionar els quiròfans ja que la tècnica es fa al mateix Hospital de Dia.

Per tal de poder introduir aquesta nova tècnica, diverses professionals de l’equip d’Infermeria de l’Hospital Universitari d’Igualada han rebut formació específica a l’Institut Català d’Oncologia (ICO), i l’objectiu del Consorci Sanitari de l’Anoia és que la formació es pugui ampliar a la resta de professionals d’infermeria.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local