Redacció |
Sitges
19-09-2024 09:00
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Amb l'inici del curs escolar 2024-2025, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sitges, han impulsat un nou projecte adreçat a tota la Comunitat Educativa, actualment formada per uns 7.000 alumnes a les poblacions de Sitges, Sant Pere de Ribes i Olivella.
En aquests primers dies de setembre el cos policial ha contactat amb els equips directius de 25 centres educatius, tant de primària com de secundària, per donar a conèixer les primeres línies de treball del projecte i el nostre interès en fer arribar informació actualitzada a alumnes, mares, pares, professores i professors, sobre consells de seguretat, normativa vigent, casos reals, nous reptes que cal afrontar dins l'àmbit de la seguretat i, alhora, resoldre aquells dubtes que afecten i preocupen actualment als joves i als seus tutors. L'objectiu també és facilitar eines que els puguin ajudar a empoderar-se per poder prevenir ser víctimes d'algun fet delictiu.
Per l'experiència d'anys anteriors, tot el relacionat amb xarxes socials, el consum de drogues, el bullying i la violència masclista, són les temàtiques que més preocupen al conjunt de la comunitat educativa. Els temes actualitzats que s'han ofert i que es treballaran al llarg de tot el curs escolar 2024-2025, són:
· Internet Segura per a nenes i nens: 5è de primària
· Taller Share Riscos a les xarxes socials: 3r o 4r ESO
· Taller Riscos a les xarxes socials: 1r ESO
· Situacions de risc per a joves: 2n ESO
· Violència masclista (com comença tot): 3r ESO i 4r ESO
· Taller per prevenir l’assetjament entre iguals – Posiciona’t: 2n, 3r o 4r ESO
· Petita història dels Mossos d’Esquadra: P3, P4, P5 o 1r de primària
· Visita a l’edifici de la comissaria de la PG-ME: 1r o 2n cicle de primària
L'Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) dels Mossos d'Esquadra de Sitges és la responsable de dur a terme totes aquestes activitats que, any rere any, i ja són 17, han actualitzat per fer arribar a milers d'alumnes, oferint un servei de qualitat i de proximitat. També s'activa dins del projecte el Grup d'Atenció a la Víctima (GAV) dels Mossos d'Esquadra de Sitges, el qual dóna un plus de qualitat al treball adreçat a la Comunitat Educativa, en un tema tan important com és la prevenció de les violències masclistes entre els joves.
A la vegada, gràcies a tota aquesta feina constant d'aquests últims anys des de l'ORC i el GAV, s'ha pogut treballar plegats amb la Comunitat Educativa en la detecció, el seguiment i la resolució de problemàtiques que en algun moment han afectat a algun/a alumne/a. La intenció és continuar reforçant aquesta línia de treball en col·laboració dels responsables dels centres educatiu.
És per això que, aquest nou projecte té com a novetat rellevant el reforç policial a la tasca de l'ORC i el GAV, al treballar de forma coordinada amb el Grup de Proximitat dels Mossos d'Esquadra de Sitges, sobretot en el seguiment de possibles problemàtiques detectades a l'entorn dels centres educatius. Aquest Grup de treball està format actualment per agents amb molta experiència policial, formats també dins els àmbits de la mediació, la comunicació i l'assessorament als joves.
Una nova línia de treball dins del projecte és la interrelació directe que es vol establir amb les direccions dels centres educatius i el comandament de la comissaria, per tractar aquelles temàtiques de màxim interès i més rellevants que poden afectar a tota la comunitat. L'objectiu final és establir i mantenir un treball constant de coordinació transversal, reforçant la xarxa de relacions amb la comunitat educativa, per tal de donar conjuntament respostes efectives als problemes detectats dins l'àmbit de la seguretat i, alhora, generar una seguretat positiva a l'entorn dels centres educatius i de totes les persones que hi conviuen.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!