Acció comunitària

Es presenta el projecte del nou mural al barri de Sant Joan: un homenatge als orígens del barri i el seu veïnat

Dimecres 30 d'octubre sessió de treball participativa, oberta a tothom per definir el projecte que veurà la llum abans de finals d'any

Es presenta el projecte del nou mural al barri de Sant Joan: un homenatge als orígens del barri i el seu veïnat. Ajuntament de Vilanova

Es presenta el projecte del nou mural al barri de Sant Joan: un homenatge als orígens del barri i el seu veïnat. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dijous, els veïns i veïnes del barri de Sant Joan van poder conèixer de primera mà el projecte del nou mural que es farà al barri de Sant Joan. En concret, l'espai triat és la façana de l'edifici cantoner del carrer de l'Aigua amb el carrer de Josep Coroleu, en els blocs antigament anomenats "21 de enero".

Aquests edificis, construïts el 1957, van ser el fonament del barri de Sant Joan. Es van aixecar sobre uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a l'Obra Sindical del Hogar, i van ser l'origen d'un barri suburbial als afores de la ciutat fins a l'any 1977, aproximadament, quan el barri es va anar consolidant amb una sèrie d'edificis i carrers, i un nou eixample. 

La presentació del projecte del mural es va fer en un acte festiu al pati interior dels blocs, amb presència de l'alcalde de la ciutat, Juan Luis Ruiz, el regidor de Convivència Salvador López i el muralista i pintor Slim Safont.

Salvador López ha volgut destacar del projecte la importància de preservar, recuperar i mantenir la convivència "Volem recollir el llegat del passat i el present, amb la voluntat de deixar una empremta pel futur, per la gent del barri, però també per qualsevol altra persona que visqui a la ciutat". Pel regidor el mural no és només una obra d'art de grans dimensions sinó que "vol recollir el que ens expliqui la gent i les entitats del barri que conviuen en aquest entorn" Amb aquest objectiu s'han organitzat un seguir de sessions obertes a tothom, la primera de les quals es farà el dimecres 30 d'octubre a les 18 h a la plaça Xoriguer "Seran sessions molt participatives, on l'artista podrà, a partir de les històries que ens expliquin els veïns i veïnes, inspirar-se per poder definir com serà el mural".

Slim Safont ha explicat que, a partir d'ara, iniciarà un procés d'investigació pictòrica a partir de fotografies de persones i espais del barri. Per l'autor "el més interessant pel projecte és poder escoltar les històries dels veïns i veïnes, i definir una història amb la qual es puguin sentir representats. Faré – ha explicat – fotos de persones i espais per trobar la imatge final" Si bé encara no està definit, Safont aposta per un mural "que representi una figura humana fent alguna activitat en algun racó del barri".

El muralista, que es defineix com un pintor realista i figuratiu, i que té entre els seus referents Sorolla, Ramon Casas o Fortuny, destaca per tractar en els seus murals temes quotidians i socials, posant cura amb els detalls per tal que els veïns s'hi trobin identificats amb una història.

El llenç és una paret de 7 metres d'amplada per 14 d'alçada. Treballa amb 7 colors primaris a partir dels quals farà les barreges i mescles que després configuraran l'obra que, si la meteorologia ho permet, s'inaugurarà a finals de novembre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local