INMERSIÓ LINGÜÍSTICA

Llorens: 'no permetrem que aquesta sentència trenqui la convivència'

Suport de l'Ajuntament de Vilanova a l'escola Sant Bonaventura després de la sentència del TSJC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'escola Sant Bonaventura de Vilanova i la Geltrú és un dels cinc centres educatius afectats per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que determina que s'hagin d'impartir en castellà com a llengua vehicular, un 25% de les hores lectives per la demanda judicial efectuada per una família del centre, conjuntament amb d'altres quatre famílies d'altres escoles i instituts catalans.

El ple de l'Ajuntament de VNG va aprovar ahir amb els vots a favor del Govern municipal i també de la majoria del Ple, excepte el Grup Municipal del Partit Popular, una moció de la CUP que acorda, entre d'altres, "rebutjar la sentència del TSJC que pretén introduir el castellà com a llengua vehicular" i "insta el Govern de la Generalitat a continuar blindant el model d'escola catalana, defensant l'aplicació de la legislació vigent".

Sobre aquesta sentència i sobre la moció del Ple d'ahir, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, ha destacat el fet que la sentència "va contra el model lingüístic i de país que ha funcionat durant més de 30 anys". En aquest sentit, la regidora d'Educació ha afirmat que "com Ajuntament compartim la lluita legal que la Generalitat durà a terme", en referència a la decisió del Govern català de presentar recursos a la decisió del TSJC. Així mateix, Ariadna Llorens ha dit que "l'Ajuntament es posa a disposició de l'escola Sant Bonaventura i de les escoles de la ciutat per recolzar-les en tot el que creguin convenient i en qualsevol apunt legal que considerin". A banda, la regidora Llorens també ha manifestat que manté un contacte continuat amb la conselleria d'Ensenyament "amb la que tenim un posicionament compartit" i ha manifestat que "no permetrem que aquesta sentència trenqui la convivència de les aules catalanes o possibiliti la confrontació".

La regidora d'Educació de la ciutat ha explicat que actualment la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) ja contempla l'atenció personalitzada per als infants d'aquestes famílies que ho havien sol·licitat i critica que "la sentència entra en la part més pedagògica i determina la part que hi ha d'haver de castellà a l'aula". Així mateix, segons la regidora Llorens "es tracta més d'una qüestió ideològica que no pas d'una necessitat real". Finalment, Ariadna Llorens ha demanat tranquil·litat a la ciutadania perquè la Generalitat posarà mesures i prendrà decisions per tal de fer l'acompanyament necessari, sobretot en la figura dels directors que és en qui recau la responsabilitat de complir la sentència, segons el TSJC. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local