La quota del 25%

2.000 signatures a favor del model lingüístic actual a les escoles, de Vilanova al Parlament

El col.lectiu vilanoví defensa que el manteniment de l'actual sistema està avalat per la comunitat educativa, té bons resultats acadèmics i evita qualsevol discriminació

Parlament de Catalunya. Entrega de les signatures a la presidenta Núria Gispert

Parlament de Catalunya. Entrega de les signatures a la presidenta Núria Gispert

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les més de 2.000 signatures que un col.lectiu de vilanovins ha recollit a favor de mantenir l'actual model lingüístic a les escoles arribarà al Parlament de Catalunya. Aquest grup de ciutadans, que va néixer arran de la sentència judicial que obliga a una escola de la ciutat a impartir el 25% de les classes en castellà, valoren com un èxit rotund el suport obtingut a la ciutat i ara volen traslladar-lo al Parlament de Catalunya. Segons aquest col.lectiu, "cal traslladar aquest ampli suport social al model de la immersió lingüística a la institució que representa el país, com és el Parlament", explica un dels portaveus del col.lectiu, Xavier Fernàndez.

L'aspiració del grup impulsor de la defensa de l'actual model lingüístic a les escoles és que el Parlament es posicioni clarament a favor de mantenir l'actual sistema, per demostrar que la majoria social que hi ha a les escoles també es veu avalada pels parlamentaris. Per això, lliuraran al Parlament totes les signatures recollides i iniciaran una ronda d'entrevistes amb diversos representants polítics per demanar-los el suport decidit al model actual.

El grup de vilanovins i vilanovines que ha impulsat aquesta campanya a la ciutat han manifestat que el manteniment de l'actual sistema està avalat per la comunitat educativa, té bons resultats acadèmics i evita qualsevol discriminació dels infants per qüestions d'idioma. Per contra, consideren que implantar judicialment un 25% de castellà a totes les aules suposa un atac frontal al sistema educatiu català, anar en contra dels criteris dels professionals de l'ensenyament i obrir una porta a la segregació per idiomes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local