Cultura Emprenedora a l'Escola

Èxit de la Fira de Productes del programa Cultura Emprenedora a l'Escola de Sitges

L’alumnat de les escoles Miquel Utrillo, Escola Pia i Maria Ossó van presentar el seu projecte d’emprenedoria

Ajuntament de Sitges. Èxit de la Fira de Productes del programa Cultura Emprenedora a l’Escola de Sitges

Ajuntament de Sitges. Èxit de la Fira de Productes del programa Cultura Emprenedora a l’Escola de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’alumnat de 5è i 6è de primària de l'escola Miquel Utrillo, Escola Pia i Maria Ossó de Sitges que han participat en el programa Cultura Emprenedora a l'Escola, van presentar, dissabte, al Passeig de la Ribera, els resultats dels seus projectes a la Fira de Productes. Els infants van posar a la venda els productes que han dissenyat a partir de les seves pròpies cooperatives. Una part dels beneficis es destinaran a una ONG, en compliment de la responsabilitat social de l'empresa.

La Fira va tenir un gran èxit de públic i de vendes, que culminava tot el treball realitzat durant l'any. Berta González, de l'Escola Miquel Utrillo, de 10 anys, membre de la Cooperativa Cuc, ha explicat que "ens han ensenyat moltes coses, com el que significa una cooperativa, i les tasques que s'han de repartir entre tots". Entre els productes a la venda, colònies, llibretes, polseres, rellotges i fundes de mòbil.

Lola García, de l'Escola Miquel Utrillo, d'11 anys, que participava amb la Cooperativa Utribooks, ha destacat "l'aprenentatge que hem tingut, a través de les diferents xerrades que s'han organitzat. Hem après la importància de tenir un bon contacte amb els clients i de com fer-los arribar l'oferta dels productes, a través dels flyers i fulls informatius. Ha estat una experiència molt enriquidora".

La Fira de Productes és l'últim dels passos del programa Cultura Emprenedora a l'Escola, un programa de la Diputació de Barcelona que neix amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'Educació Primària. Durant el curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració local i altres agents socials.

Entre les tasques que s'han desenvolupat, una de les primeres que els joves empresaris van haver de fer, va ser decidir el nom de la cooperativa, elaborar els estatuts, decidir la finalitat de l'empresa o votar els càrrecs i funcions de tots els components. També van haver de sol·licitar el NIF i elaborar el seu propi logotip. Per a la realització del projecte, els alumnes tenien el seu espai web i una adreça de correu que havien de gestionar ells mateixos.

El projecte pretén que els alumnes creïn una empresa de caire cooperatiu, amb tota la gestió i presa de decisions corresponent, amb l'objectiu d'incrementar la capacitat de treball en equip i fomentar l'autonomia personal. És un projecte en el que els infants treballen de manera transversal aspectes com la comunicació verbal i escrita, la redacció, el càlcul, el disseny, les noves tecnologies, l'expressió gràfica o la creativitat, entre altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local