Curs 2017-18

Més de 8.000 escolars de Vilanova participen en els tallers d'immersió tecnològics de Neàpolis

El programa Tecnokids dona suport des del curs 2015/16 a la introducció entre la població escolar d'activitats científiques i tecnològiques que promouen el pensament creatiu, les habilitats i les competències tot potenciant la imaginació i la curiosi

Més de 8.000 escolars de Vilanova participen en els tallers d'immersió tecnològics de Neàpolis. EIX

Més de 8.000 escolars de Vilanova participen en els tallers d'immersió tecnològics de Neàpolis. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un dels objectius de l'Agència Publica d'Innovació Neàpolis és fomentar i promoure l'extensió de l'ús de les noves tecnologies entre la població infantil i juvenil. Des del programa Tecnokids es promou la immersió en aquest segment de coneixement, a partir de tallers i activitats d'aprenentatge des del joc, l'experimentació o la descoberta. Una oferta educativa complementària que es manifesta fonamental per estimular habilitats, capacitats i competències que es demostren cada cop més necessàries com a part del seu desenvolupament.

Per assolir aquests objectius Neàpolis compta amb la col·laboració i complicitat dels equips d'educadors i monitors de Tecnolab i Espl@i Virtu@l. Aquestes dues iniciatives empresarials emergents han estat les encarregades de bastir l'oferta de tallers, activitats extraescolars o les integrades en el programa d'Animació Educativa (PAE) així com d'estendre-les als centres escolars. D'aquesta manera s'han aconseguit introduir i normalitzar l'oferta de tallers de programació, robòtica, electrònica, impressió 3D, i moltes més, tant a les escoles com al mateix edifici de Neàpolis. Una oferta que, des dels seus inicis en el curs 2015/2016, ha arribat a un total de 8.276 escolars de Vilanova han participat en alguna d'aquestes activitats.

L'aprenentatge a partir d'aquests tallers estimula a més determinats aspectes com el pensament abstracte, matemàtic. Són propostes que desvetllen la creativitat dels participants que han de superar reptes, construir objectes i simular situacions i comportaments reals i sovint compartir les idees amb altres per aconseguir arribar a superar esculls i entrebancs en el procés. I per fer-ho experimenten amb la tecnologia el que els ajuda a trencar la barrera que en molts casos comporta enfrontar-se al coneixement tecnològic i és un estímul per que aquests infants puguin descobrir i desvetllar les seves vocacions per estudiar carreres STEAM, és a dir carreres de Ciències, Tecnologies, Matemàtiques i Artístiques creatives.

La presa de contacte, des de l'enfocament d'aprendre jugant, amb disciplines dels àmbits científics es veuen potenciades quan conflueixen amb activitats de l'òrbita Maker i els moviments do-it-yourself (fes-ho tu mateix). És en aquest terreny de joc on la creativitat i el foment del pensament lateral fan aflorar el potencial dels més joves. La incorporació del factor creatiu a l'equació ofereixen com a resultats la progressió en el plantejament d'idees innovadores o la irrupció del disseny per donar solució a reptes, conflictes o necessitats. En conjunt es reforcen i estimulen aspectes com la curiositat i la imaginació com a motors de l'esperit de recerca.

Pel nombre d'activitats proposades des del 2015, Tecnolab ha aconseguit estendre la seva proposta convocant fins a 272 tallers entre activitats extraescolars, tallers estacionals, com el de confecció de FanaLeds Tecnològics per a la cavalcada de reis de Vilanova, o del programa PAES que inclouen la robòtica amb Bee Bots, Lego Wedo, Lego Mindstorms i Ozobots, tècniques d'iniciació a l'animació amb StopMotion, programació amb Scratch, plaques Arduino o impressions 3D, a un total de 6.480 alumnes de 22 centres escolars i instituts de Garraf i 4 més del Baix Penedès.

Per la seva banda les activitats extraescolars programades per l'Espl@i Virtu@l al llarg d'aquests tres darrers cursos han arribat a més de 500 escolars. Aquest curs l'Espl@i Virtu@l ha incorporat 3 pre-monitors de 16 anys que eren col·laboradors de l'empresa des dels inicis, l'any 2014. Al llarg d'aquest període l'Espl@i Virtu@l ha fet realitat el lema "un món on jugar i aprendre alhora" introduint entre els més joves, per primer cop, eines com el joc de món obert Minecraft, on cada jugador pot moure's per un món virtual i alterar qualsevol element a voluntat. Un altra de les disciplines treballades de forma avançada ha estat la robòtica educativa. Per tot això, la iniciativa compta amb el suport del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú que entén el potencial que aquestes activitats poden tenir a l'hora de despertar vocacions entre els més joves per estudiar carreres científico-tècniques.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local