IMET

L’EFAV comença dilluns una formació aeronàutica per alumnes que no tenen l’ESO

Aquesta formació forma part d’un conveni de l’IMET, SOC i SEPE que permet abaratir les matrícules i dona una homologació europea a les titulacions

El curs permetrà a 14 joves que no tenen l’ESO a accedir al mercat laboral amb només sis mesos de formació o continuar la seva formació aeronàutica

L’EFAV comença dilluns una formació aeronàutica per alumnes que no tenen l’ESO. Jordi Lleó

L’EFAV comença dilluns una formació aeronàutica per alumnes que no tenen l’ESO. Jordi Lleó

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Escola de Formació Aeronàutica, EFAV, de Vilanova i la Geltrú posa en marxa dilluns vinent un nou curs especialment adreçat per a alumnes que no disposin del certificat de l’ESO. Aquesta formació els permetrà obtenir el Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutic, a partir del qual ja poden accedir al món laboral, o bé podran continuar la seva formació. Fins ara la formació que donava l’EFAV només s’hi podia accedir a partir d’haver cursat el Batxillerat, els Graus Superiors, o a través de les proves d’accés de grau mitjà o superior. En concret, 14 alumnes iniciaran les classes aquest dilluns a l’EFAV, que tenen una durada de sis mesos, i que gairebé garanteixen una contractació per realitzar tasques auxiliars en el manteniment d’aeronaus, “en persones que havien trencat el seu fil formatiu i és dificultava la seva inserció laboral”, destaca el director de l’EFAV, Álvaro Molinuevo.

Aquest nous cursos formen part del conveni de Col·laboració per al Desenvolupament del Projecte de Formació en el Sector Aeronàutic 2017 establert entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya l’Institut Municipal d’Educació i Treball, IMET, de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Precisament aquest matí, Mercè Garau, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha visitat les instal·lacions de l’IMET i de l’EFAV, acompanyada per l’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i el regidor d’Educació i Treball, Miquel Ángel Iglesias.

Aquest conveni és el resultat exitós d’un intens treball conjunt a nivell institucional i tècnic durant tot el 2017, que ha assolit diverses fites. La primera és que el Servicio Público de Empleo Estatal hagin donat d’alta dues noves especialitats en manteniment d’aeronaus elaborades pel SOC i l’IMET, en Manteniment d’Estructures d’Aeronaus i Manteniment d’avions amb motor de turbina LMA B1.1. L’assoliment d’aquestes dues noves especialitats eren del dot imprescindibles per a poder continuar oferint la formació en manteniment aeronàutic des de l’àmbit ocupacional. Cal tenir present que l’IMET és l´únic centre de Catalunya que té un itinerari formatiu ocupacional en manteniment mecànic d’aeronaus a nivell públic, els sis restants són privats.

D’altra banda, aquest conveni permet la inserció laboral a un col·lectiu que joves que havien encallat la seva formació sense l’obtenció de la titulació de l’ESO. El conveni permet reduir considerablement el cost econòmic que d’assumir l’alumnat per participar-hi. Si una matrícula costa 9.000 euros ara en passarà a costar 2.000, tenint en compte que la mateixa formació en centres privats costa prop de 18.000 euros. Finalment el conveni també permet que amb la formació de l’EFAV els alumnes puguin treballar a qualsevol estat de la Unió Europea sense necessitat de tipus de convalidació.

El regidor d’Educació i Ocupació, Miguel Àngel Iglesias, ha destacat que “el conveni millora les condicions d’accessibilitat a l’EFAV. Un centre del que n’hem estem molt satisfets per la seva singularitat i per la seva inserció laboral que és del 100%”. Cal recordar que el centre des del 1988, any de la seva fundació, ha format a més d’un miler d’alumnes. El problema és que el centre només dona formació a dotze alumnes anualment. En aquest sentit l’alcaldessa de la ciutat ha comentat que “amb aquest conveni podem ara consolidar el centre. Acabem una fase de reivindicacions al SOC per poder garantir la continuïtat de l’EFAV. Per tant, serà el moment de començar a pensar en créixer”. Per la seva part, la directora general del Servi Públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, ha valorat els compromisos de la Generalitat de Catalunya en un sector estratègic com és l’aeronàutic, “la combinació de la creació d’ocupació i del creixement de l’activitat aeronàutica a Catalunya són els dos paràmetres claus de l’interès de la Generalitat en aquest sector. Però a més aquest conveni permet una altra vessant, que és la inclusió i cohesió social. I, evidentment, aquest centre hauria d’absorbir més places. Aquest serà un objectiu a partir d’ara.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local