Viticultura, sostenibilitat i responsabilitat

Vilafranca acollirà un curs dels Juliols de la Universitat de Barcelona dedicat a la sostenibilitat en la viticultura

El curs serà de 20 hores en horari de tarda, està obert a un màxim de 30 alumnes i consta de visites a cellers, tastos i formació teòrica amb ponents de gran nivell

Vilafranca acollirà un curs dels Juliols de la Universitat de Barcelona dedicat a la sostenibilitat en la viticultura. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca acollirà un curs dels Juliols de la Universitat de Barcelona dedicat a la sostenibilitat en la viticultura. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Del 9 al 13 de juliol, la capella de Sant Pelegrí de VINSEUM acollirà, un any més i per onzena edició consecutiva, un curs de l’escola d’estiu Els Juliol de la Universitat de Barcelona. Com cada any el curs versa al voltant del món del vi i porta per títol “Vins que estimen la terra” i com a lema “Viticultura, sostenibilitat i responsabilitat”. La directora d’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia, ha explicat que el curs serà de 20 hores en horari de tarda, està obert a un màxim de 30 alumnes i consta de visites a cellers, tastos i formació teòrica amb ponents de gran nivell. Garcia ha destacat en la roda de premsa de presentació, l’alta puntuació, un 9 sobre 10, que atorguen els participants en edicions anteriors. Sobre la temàtica del curs, la directora de l’ED’EC ha destacat que hi ha preocupació pel “canvi climàtic i crèiem important explicar que s’està fent  i que podem fer en el futur per una viticultura més sostenible i responsable”. Ester Garcia també ha lloat l’enoturisme com un “turisme cultural, sostenible, preocupat per l’entorn, sensible al paisatge”.

Joan Cuscó, tècnic de VINSEUM i director del curs, ha emmarcat el curs en la voluntat de descentralització de la Universitat de Barcelona i en la tasca educativa que han de fer els museus. “Un any més el vi és l’eix vertebrador però canviem els professors i la temàtica. Destaquem l’obertura a càrrec de Miquel Agustí Torres i la cloenda a càrrec de Jaume Gramona, entre diversos ponents, les ponències sobre les noves formes de turisme, sobre les eines de treball de les DO o el cultiu de vins biodinàmics a la Catalunya Nord”, ha explicat Cuscó.

Per cloure, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, ha explicat que aquest curs concorda perfectament en el pla de govern de l’Ajuntament, “perquè és difondre coneixement i és promoció econòmica i turística del territori”. Gusi també ha lloat el gran nivell del professorat que “aportarà tots els punts de vista al voltant de la sostenibilitat en el món de la viticultura”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local