Traca

El Pla de Prevenció de Drogodependències del Garraf engega una campanya sobre el consum de begudes energètiques

La campanya vol informar sobre els efectes negatius del consum d’aquestes begudes, que inicialment augmenten el ritme cardíac i la pressió arterial, i després generen decaïment i nerviosisme

El Pla de Prevenció de Drogodependències del Garraf engega una campanya sobre el consum de begudes energètiques. EIX

El Pla de Prevenció de Drogodependències del Garraf engega una campanya sobre el consum de begudes energètiques. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Pla de Prevenció de Drogodependències “Traca”, desenvolupat pels ajuntaments d’Olivella, Canyelles i Cubelles i el Consell Comarcal del Garraf, engega una campanya de prevenció sobre el consum de begudes energètiques.

A través de la campanya es vol informar sobre els efectes negatius del consum d’aquests refrescos que es venen com a begudes energètiques, quan en realitat es tracta de líquids estimulants, que inicialment augmenten el ritme cardíac i la pressió arterial, i després generen decaïment i nerviosisme.

La campanya s’adreça a menors d’edat i llurs famílies, donat que s’ha detectat un increment en el consum d’aquestes begudes, sovint utilitzant-les com a part del berenar. Es tracta de begudes sense alcohol, amb una alta composició de cafeïna i sucre, així com colorants i potenciadors de gust. Popularment se’ls atribueixen efectes energètics que no són reals, i tampoc serveixen com a begudes isotòniques, és a dir, aquelles que podrien prendre les persones adultes i que aporten al cos substàncies perdudes durant activitats físiques de llarga durada i gran intensitat.

En el marc de la campanya s’ha elaborat un fullet i un conjunt de pòsters i adhesius, per a informar sobre els ingredients de les begudes energètiques i els seus efectes físics i emocionals. El fullet alerta sobre els problemes que pot produir el consum d’aquestes begudes en menors, en persones amb TDHA, diabetis, malalties cardiovasculars o alteracions dels sistema nerviós i en dones embarassades, i també indica els riscos de combinar-les amb l’alcohol.

Així mateix, des de l’Ajuntament de Cubelles s’ha fet un vídeo d’animació amb la participació d’alumnes del Projecte Onada de l’Institut Cubelles, l’Espai Jove. El Taller de Cinema i el “Traca”.

Tots els materials de la campanya es distribuiran en les activitats i esdeveniments on el Traca participa fent propostes d’oci saludable i fomentant les conductes respectuoses i cíviques entre joves, com festes majors, concerts i festivals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local