L'escola La Pau, a Vilanova. Eix
Júlia Olivé |
Vilanova i la Geltrú
10-09-2019 16:31
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'escola Santa Teresa de Jesús ha absorvit l'escola La Pau, a Vilanova i la Geltrú. Aquesta és una de les principals novetats amb les que arrenca el nou curs escola a la capital del Garraf. A partir d’ara l’escola La Pau formarà part de l’escola de Santa Teresa de Jesús. De moment començaran el curs en edificis separats, però tan “aviat com sigui possible es podrà fer l’aborció física”, segons ha afirmat el consistori. Un canvi que des del govern vilanoví es considera que era “la millor sortida” que hi podia haver per a l'escola La Pau, que arrossegava problemes econòmics.
Quasi deu mil joves vilanovins comencen el curs escolar aquest dijous. A dades de cinc de setembre, són 6.112 alumnes entre P3 i 6è de Primària i 3.199 alumnes d’ESO, tant a escoles públiques com concertades. L’alcaldessa Olga Arnau ha posat en valor la feina del seu govern: “aquest ajuntament està al costat dels centres educatius, oferint-los recursos per continuar oferint qualitat educativa i igualtat d’oportunitats als nostres infants i joves”. Des del consistori afirmen que són pocs menys alumnes que l’any passant, una quarantena, i que la tendència és el decreixement de la població i això es concentra sobretot en els cursos de secundària. “Estem veient com els cursos d’infantil cada vegada hi ha menys alumnes” ha afirmat la regidora d’educació Mercè Mateo. Per això el govern municipal vol treballar amb el Departament d’Ensenyament per baixar les ràtios.
Aquest nou curs ve carregat de novetats educatives. D’entre elles, s’amplien els cicles formatius: un de grau mitjà en conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural, a l’IES Manuel de Cabanyes. I un de grau superior en mecatrònica industrial, a l’Institut Lluch i Rafecas.
Enguany s’inauguren cursos de suport intensiu d’escolarització intensiva (SIEI): un nou curs de primària a l’escola Canigó i un de Secundària a l’Escola Pia. Així com també s’amplien a les llars d’infants, l’espai nadó, el cau dels petits i el racó dels menuts. La regidora d’educació, Mercè Mateo, assegura que l’objectiu és “crear sinergies entre la família i el món educatiu, per poder ampliar oferta educativa i sensibilitzar famílies”.
A partir d’aquest curs, els alumnes de quart d’ESO hauran de fer un voluntariat en una entitat del tercer sector per poder obtenir el graduat en ESO. Des del Departament d’Ensenyament es va creure que era una bona mesura posar en marxa aquest projecte, anomenat ‘Servei Comunitari’, per fomentar la cultura del voluntariat.
Al conservatori Mestre Monterrat aquest any han apostat per la inclusió de sessions de musicoteràpia. Són sessions orientades a diversos col·lectius: infants amb diversitat funcional, adults amb pluridiscapacitat, gent gran o persones amb trastorns de salut mental. La sessió informativa i la presentació de les diferents línies d’actuació es farà el 19 de setembre a les 17.30 a la Sala petita de l’ECMM.
Enguany el consistori ha donat 160.000 euros en concepte de beques i ajuts “per donar la major oportunitat d’igualtat en tots els alumnes” ha afirmat la regidora d’educació. I s’han fet unes obres de manteniment al llarg de l’any de 340.000 euros en diferents escoles. En aquest marc també s’han fet obres per reparar els desperfectes causats per l’esclafit en els centres educatius, un cost que ronda al voltat dels 10.000 euros.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!