Talent tecnològic

La UPC i Vilafranca del Penedès exploren vies de col·laboració en matèria d’innovació i recerca

Volen incrementar vocacions tecnològiques al territori, potenciar la recerca i facilitar l’ús de les instal·lacions dels centres docents de Castelldefels i Vilanova i la Geltrú

L’Ajuntament de Vilafranca i la Universitat Politècnica de Catalunya exploren vies de col·laboració en matèria d’innovació i recerca. Ajuntament de Vi

L’Ajuntament de Vilafranca i la Universitat Politècnica de Catalunya exploren vies de col·laboració en matèria d’innovació i recerca. Ajuntament de Vi

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, van mantenir aquest dilluns al matí una reunió amb el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres, per establir les futures bases de col·laboració per potenciar la recerca i el talent emprenedor tecnològic i promoure la transferència de coneixement entre la UPC i el sector empresarial a la comarca.

El rector anava acompanyat per Xavier Roca, delegat del Rector de la UPC a l'Ecosistema Innovació Penedès i director de l’Escola de Terrassa, Frederic Vila, director Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, i Anna Gras, directora de l’Escola Superior d'Agricultura de Barcelona, ambdues de la UPC.

Francesc Torres explicava que la UPC, com a universitat pública, té com a objectiu la presència a tot el territori. “Hem vist que a Vilafranca hi ha oportunitats de treballar en diferents temes com la enginyeria o el sector agroalimentari. Hem explorat unes quantes línies que pensem que poden tenir futur i a partir d’aquí esperem que aviat puguem tenir resultats”, va dir el rector.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull es va mostrar satisfet de tenir la delegació de la UPC a Vilafranca. “Ens agradaria que fossin presents en l’espai d’innovació que volem obrir a l’Àgora i donar més possibilitats d’estudis universitaris als vilafranquins i penedesencs”, afirmava l’alcalde.

Finalment, el tinent d’alcalde Joan Manel Montfort assegurava que “el millor soci que podem tenir en matèria d’innovació en l’àmbit tecnològic és la UPC, amb qui estem treballant des de fa alguns anys en matèria d’innovació al territori i que volem aprofundir en el futur”.

L’interès de l’Ajuntament de Vilafranca i la Universitat Politècnica de Catalunya rau en incrementar vocacions tecnològiques al territori, potenciar  la recerca i transferència de tecnologia, oferir formació especialitzada impartida per la UPC a Vilafranca i afavorir sinèrgies perquè la UPC participi en les activitats que es duen a terme al Penedès, així com facilitar l’ús de les instal·lacions dels centres docents propers de Castelldefels i Vilanova pels joves que tinguin una vocació tecnològica.

Després d’un any de participació de la UPC en l’Ecosistema d’Innovació del Penedès promogut pel servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, aquesta trobada representa la formalització d’una col·laboració que és una aposta per la formació especialitzada, l’emprenedoria i la tecnologia a la nostra comarca.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local