Crisi del coronavirus

El comitè de l'hospital de Vilanova protesta pel "classisme del sistema de compensació econòmica" als sanitaris

La UGT ha convocat una concentració per llegir un manifest que denuncia 'situació límit que viu el nostre sistema sanitari, tant en matèria de recursos de personal com d’equipaments'

El comitè de l'hospital de Vilanova protesta pel

El comitè de l'hospital de Vilanova protesta pel "classisme del sistema de compensació econòmica" als sanitaris. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El comitè de l'hospital de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú ha evidenciat aquest dilluns al migdia la seva protesta pel "classisme del sistema de compensació econòmica" als sanitaris. La UGT ha convocat una concentració per llegir un manifest que denuncia 'situació límit que viu el nostre sistema sanitari, tant en matèria de recursos de personal com d’equipaments'.

La Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya havia convocat totes i tots els professionals de l’àmbit sanitari a manifestar-se  davant dels seus centres de treball per denunciar els errors que considera que planteja el sistema de compensació econòmica: "la manera que el departament de Salut ha triat per agrari el sobreesforç i el compromís del personal durant la crisi sanitària és sectària, classista i injusta. Tots els col·lectius per igual han treballat en condicions precàries, tots s’han vist afectats per allargargaments extenuants de les jornades, sense equips de protecció, canvis d’ubicació, allunyats de les seves famílies…"

El sindicat ha lliurat al departament de Salut una carta adreçada a la consellera Alba Vergès per, entre d’altres, mostrar-li el seu malestar per "la situació límit que viu el nostre sistema sanitari, tant en matèria de recursos de personal com d’equipaments, encara més evident per la crisi de la Covid-19". La carta denuncia que "s’ha hagut d’afrontar aquesta crisi des de la manca de personal, instal·lacions i materials, que ha estat provocada per molts anys de retalllades i polítiques de personal encaminades únicament a precaritar les condicions dels treballadors i les treballadores" i que "aquesta situació excepcional viscuda ha posat en relleu que els treballadors i les treballadores són l’element clau pel bon funcionament del sistema sanitari, per tant se’ls ha de deixar de veure com un cost que s’ha de reduir i passar a reconei-xe’ls com font de coneixement, de compromís amb el treball i claus en la reestructuració i millora del sistema sanitari".

A la concentració a l'hospital vilanoví s'han reunit mig centenar de treballadors i treballadores del centre, que han reclamat que "els professionals ho han donat tot, però el moment dels aplaudiments ja ha passat,  ara és l’hora perquè la classe política d’aquest país deixi enrere les frases políticament correctes i les tradueixin en fets concrets que portin a la millora del nostre sistema sanitari públic, que reverteixin les retallades, que es renegociïn els contractes amb proveïdors i que s’eliminin intermediaris especuladors i, finalment, que permetin la incorporació de mes professionals al sistema i que es reconeguin unes condicions laborals dignes".

El sindicat espera que s'abordi la reordenació del sistema de salut tenint en compte "el potencial que ha evidenciat l’atenció primària però sense oblidar els centres sociosanitaris, la salut mental i l’hospitalària".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local