Formació professional

Primer pas per a l'establiment de l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova a l'aeroport de Lleida-Alguaire

A l’aeroport de Lleida-Alguaire hi ha els espais disponibles per poder instal·lar una escola aeronàutica on es puguin fer pràctiques amb empreses que tenen necessitats reals d’incorporar personal

Olga Arnau: 'aquest conveni no només és una oportunitat per l’EFAV de créixer i consolidar-se, també és una aposta clara per la formació de professionals del sector aeronàutic qualificats al país'

Primer pas per a l'establiment de l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Ajuntament de Vilanova

Primer pas per a l'establiment de l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president d’Aeroports de Catalunya,  Isidre Gavín, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, han signat el conveni de col·laboració entre les dues administracions per a l’establiment d’una escola de formació de mecànics aeronàutics a l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Aquest conveni és fruit de les sinèrgies entre l’escola de mecànics vilanovina i l’aeroport de Lleida-Alguaire, que consideren molt important la dotació de personal degudament qualificat en el sector aeronàutic. Un sector en auge que requerirà de personal format per al seu futur creixement.

El secretari, Isidre Gavín, ha destacat que “l’aposta del Govern de la Generalitat per disposar d’un aeroport industrial i de serveis aeronàutics a Alguaire es demostra especialment útil per desenvolupar les activitats de formació tècnica pròpies del sector i permet aquesta aliança estratègica que ens aporta també un gran valor social”.

Per Gavín, “formar els tècnics que un sector estratègic necessita a casa nostra dona oportunitats als nostres joves i ens reforça les capacitats industrials de país”.

A l’aeroport de Lleida-Alguaire hi ha els espais disponibles per poder instal·lar una escola aeronàutica on es puguin fer pràctiques amb empreses que tenen necessitats reals d’incorporar personal. Aquest conveni és el primer pas en aquesta direcció.

La instal·lació d’aquesta escola a l’aeroport de Lleida-Alguaire és una oportunitat de formació per a les comarques de Lleida en un sector amb unes grans expectatives de futur.

FP que atengui la demanda del nostre teixit industrial

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha volgut reconèixer la bona feina que fa l’EFAV formant professionals per al sector aeronàutic, “un sector on hi ha molt talent, en les ocupacions tècniques i de recerca i innovació, però també en les ocupacions que són menys visibles, tot i que imprescindibles. Un exemple ben evident són les ocupacions de manteniment, on hi ha grans professionals que fan bé la seva feina, conscients de la responsabilitat que tenen”.

El Homrani ha explicat que “a Catalunya volem impulsar un sistema de Formació Professional modern que miri cap al futur i ofereixi cicles formatius de qualitat que atenguin les demandes del nostre teixit industrial”. I ha reblat: “Les eines més poderoses que tenim a les nostres mans per a donar oportunitats als nostres joves i a la classe treballadora del país són les polítiques educatives, de formació professional i de formació contínua, perquè apoderen, obren portes i ofereixen els instruments per construir un futur millor”.

100% d’inserció laboral

L’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) és el centre de formació ocupacional del sector aeronàutic de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha posat en valor que “els estudis de l’EFAV estan reconeguts i avalats a nivell estatal i europeu, l’escola compta amb una interessantíssima xarxa de col·laboracions i sinèrgies amb empreses i organitzacions del sector aeronàutic, i l’alumnat té un índex d’inserció laboral del 100%”. Per tant, aquest conveni “no només és una oportunitat per l’EFAV de créixer i consolidar-se, també és una aposta clara per la formació de professionals del sector aeronàutic qualificats al país”, ha dit l’alcaldessa.

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) finança la formació per a l’ocupació del sector aeronàutic que imparteix l’EFAV de manera teòrica i pràctica amb tres especialitats formatives: operacions auxiliars de manteniment aeronàutic, manteniment d’estructures d’aeronaus i manteniment d’avions amb motor de turbina. L’any 2019, el SOC va invertir en l’EFAV 483.840 euros, amb un total de 70 alumnes.

A banda de la formació de l’EFAV, l’any passat el SOC va destinar 918.626 euros a l’IMET per a programes dedicats a l’orientació, formació professional d’altres àmbits i foment de l’ocupació, amb 524 persones beneficiàries.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local