Impulsen una campanya als instituts del Garraf per fomentar actituds positives de respecte al cos. CC Garraf
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
17-09-2020 11:06
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El projecte “Traca” engega als instituts la campanya “Posem tots els cossos de moda” per fomentar actituds positives de respecte i inclusió entre joves, i per treballar l’esperit crític en relació a la imatge personal, les característiques físiques, la manera de ser i sentir que són, massa sovint, motiu de falta de respecte a la societat. En aquest sentit, s’han dissenyat diversos elements amb missatges sobre la imatge i el cos, que es distribuiran als centres educatius, espais joves i altres llocs freqüentats pel jovent.
La campanya inclou un cartell que es penjarà als lavabos, amb la finalitat de potenciar la reflexió sobre els models de bellesa establerts socialment. També es distribuiran adhesius, adreçats a noies i nois entre 13 i 16 anys, a les xerrades i en els diferents espais joves. Els adhesius estan elaborats amb un llenguatge plàstic, pensat per aquesta franja d’edat i per enganxar a les seves carpetes, llibretes, ordinadors, espais personals, etc. Igualment, es repartirà entre l’alumnat de 4t d’ESO i batxillerat una carpeta il·lustrada amb la suma dels missatges del pòster i els adhesius.
També s’ha realitzat un vídeo pensat per treballar dins l’aula, posant en joc el respecte a totes les persones amb independència del seu físic, orientació sexual, religiosa, cultural, etc. El vídeo inclou una sèrie d’il·lustracions inspirades en material escolar, on s’enumeren diferents característiques físiques, maneres de ser, de sentir, procedències, orientació sexual, etc. La frase final del vídeo: “A l’escola, a l’institut, un rumor, un menyspreu o una etiqueta pot definir-te per sempre”, remarca la importància de no excloure, ni faltar al respecte a ningú.
El “Traca” és un projecte del Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, que treballa la prevenció de conductes de risc relacionades amb el consum de drogues, el respecte, l’afectivitat i la sexualitat amb joves d’aquests municipis.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!