Un centenar d’alumnes de l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes participen en un projecte ambiental a la Riera. CC Garraf
Redacció |
Sant Pere de Ribes
14-12-2020 18:32
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Un centenar d’alumnes de l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes participa en el projecte ambiental d’Aprenentatge i Servei Comunitari de la riera de Ribes, que forma part de les iniciatives del Servei del Medi Natural i Litoral, impulsat des del Consell Comarcal del Garraf amb la participació de tots els ajuntaments.
Divendres passat es va fer una sortida de camp amb cinc grups d’alumnes, per a conèixer sobre el terreny la fauna i la flora de l’entorn, així com les problemàtiques i l’impacte ambiental.
El projecte es va iniciar al novembre amb una primera fase d’aprenentatge teòric sobre els espais naturals protegits del Garraf, els valors mediambientals de la riera de Ribes, l’impacte dels residus i els objectius de desenvolupament sostenible.
Després de la sortida de camp, l’alumnat prepararà l’execució del servei comunitari previst per al mes de març del 2021, amb l’assessorament i acompanyament del Servei del Medi Natural i Litoral.
Cap a finals de curs es prepararà un acte amb els dos instituts del municipi, Can Puig i Montgròs, que treballen trams diferents d’aquesta zona, per posar en comú les experiències de l’alumnat.
Activitats realitzades aquest any
Durant aquest any el Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf ha realitzat diverses activitats, en les diferents línies de treball acordades en el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf i tots els ajuntaments de la comarca.
Algunes d’aquestes activitats són: seguiment i suport de les accions comarcals amb la Diputació de Barcelona; coordinació amb les administracions per les actuacions de gestió i protecció del patrimoni de la comarca; suport administratiu en accions de gestió forestal, senyalització, manteniment, prevenció d’incendis i suport a les ADF; suport i coordinació de la Carta Europea del Turisme Sostenible amb el Parc del Garraf, Olèrdola i Foix, coordinació de projectes amb la Xarxa de Custòdia del Territori i impuls i seguiment als projectes de protecció, conservació, gestió i recerca dels espais naturals, entre d’altres.
En relació als programes educatius mediambientals “Volem la Platja Neta!” i “Volem la Muntanya Neta!”, 86 alumnes de l’Escola El Pi i l’Escola Les Parellades han participat en aquesta proposta que fomenta i impulsa la divulgació del valors ambientals del territori.
Pel que fa activitats de sensibilització, s’ha fet una jornada conscienciació i neteja a la desembocadura del Foix a sol·licitud de l’Ajuntament de Cubelles i s’ha participat en una jornada de neteja a Olivella, organitzada pel grup “Per una Olivella Neta”, aportant una xerrada de divulgació dels valors mediambientals i sensibilització davant la problemàtica de l’impacte dels residus a la natura.
Així mateix, s’ha organitzat una jornada de divulgació dels valors mediambientals, conscienciació i neteja als Colls i Miralpeix, des de dos punts: El Far a Vilanova i la Geltrú i el Terramar a Sitges.
De la mateixa manera, s’ha fet una xerrada de coneixements del medi marí, sensibilització i neteja, al Club Marítim de Cubelles, amb la participació de l’Ajuntament de Cubelles, infants de l’escola de vela, així com persones afiliades al club i veïns i veïnes.
Aquest cap de setmana el Servei ha participat en una jornada de sensibilització i captura del cranc blau a la desembocadura del Torrent de Sant Joan a la Platja de Ribes Roges, organitzada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!