Fundació Endesa

L'institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos, seleccionat per RetoTech

El programa, que arriba per primer cop a Catalunya, facilita als centres escollits un kit de robòtica, una impressora 3D i la formació necessària per dur a terme el projecte i presentar-lo al certamen

L'institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos, seleccionat per RetoTech. Generalitat de Catalunya

L'institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos, seleccionat per RetoTech. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Departament d’Educació i la Fundació Endesa han fet públics els noms dels 30 instituts catalans seleccionats, entre ells, l'institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos, per participar als Premis Retotech. RetoTech és un projecte de programació totalment gratuït que facilita als centres participants la formació i el material necessari (kit de robòtica i impressora 3D) per dur a terme un repte tecnològic a l’aula. En la convocatòria s’anunciaven 20 places disponibles, però finalment, han estat 30 els centres escollits a causa de l’alt grau de participació i interès que ha generat entre la comunitat educativa.

RetoTech és un projecte de caràcter formatiu que fomenta l’emprenedoria tecnològica. El programa planteja un repte al personal docent i als estudiants dels centres educatius participants per tal que desenvolupin iniciatives tecnològiques innovadores encaminades a resoldre necessitats reals del seu entorn escolar o social. Per fer-ho, la Fundació Endesa els facilitarà 10 kits de robòtica basats en la plataforma de software i hardware Arduino (ZUM kit) i una impressora 3D Witbox Go!. Així mateix, els professors del centre rebran formació online i seguiment continuat a través de la plataforma de formació de RetoTech Fundació Endesa, amb el suport de l’equip de BQ Educació. Aquesta formació estarà reconeguda en el Pla de Formació del Professorat del Departament d’Educació. Els alumnes, guiats pel seu tutor, hauran de presentar un projecte final on es combinin elements impresos en 3D amb robòtica i una aplicació mòbil ad hoc.

La col·laboració del Departament d’Educació amb Endesa en el projecte RetoTech s’emmarca en el desplegament d’actuacions del Pla interdepartamental STEMcat, aprovat per AdG de setembre de 2019, per l’impuls de les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i en matemàtiques (conegudes per les seves sigles angleses com a STEM) i, concretament, en el programa d’innovació pedagògica STEAMcat que desenvolupa el Departament d’Educació en un conjunt de centres de primària i secundària. Les línies d’actuació del programa STEAMcat contemplen la formació del professorat en els àmbits científics, tecnològics, artístic i matemàtic, el treball de les competències STEAM entre l’alumnat de l'educació obligatòria i desenvolupar procediments per fer-ne l'avaluació, la participació de les empreses del sector a l'escola, i promoure la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, les arts i les matemàtiques a la societat.

Des del llançament de RetoTech l’any 2015, hi han participat gairebé 20.000 alumnes. Enguany, s’han acabat cobrint un total de 262 places entre els centres d’Andalusia, Aragó, Balears, Catalunya, Extremadura i la Comunitat de Madrid.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local